tegomitrzeba.pl

Odkryj smaki na Twoim stole

Pyszne przepisy inspirowane smakami z całego świata

Kuchnia

Kategoria

Typ diety

Zaawansowane filtry

Piroshki z wołowiną
Dania główne

Piroshki z wołowiną

Przepyszne i pełne aromatycznego nadzienia piroshki to idealna przekąska lub świetny pomysł na obiad. Naprawdę trudno się oprzeć tym smażonym przysmakom z ciasta drożdżowego!

40min
łatwy
Uszka z kapustą i grzybami
Boże Narodzenie

Uszka z kapustą i grzybami

Uszka z kapustą i grzybami to wyśmienite danie, które zwykle podaje się wraz z wigilijnym barszczem. Delikatne, ręcznie lepione pierożki wypełnione aromatycznym farszem to prawdziwa uczta dla podniebienia. Spróbuj przyrządzić je wraz z nami!

115min
średni
Ravioli z cukinią i ricottą
Dania główne

Ravioli z cukinią i ricottą

Nic nie zachwyci fanów kuchni w stylu włoskim tak jak domowe ravioli! Przygotuj je, wykorzystując przepis Karola, i podaj z pysznym, maślano-ziołowym sosem.

120min
średni
Empanady z salsa verde
Dania główne

Empanady z salsa verde

Pierogi w wersji południowej! Chrupiące ciasto wypełniono wyrazistym farszem, a całość polano ziołowym sosem. Pyszne!

75min
średni
Pielmieni – przepis na wschodnie pierożki
Dania główne

Pielmieni – przepis na wschodnie pierożki

Pielmieni to danie uważane za klasyk kuchni udmurckiej i syberyjskiej, które zachwyca swoim wybornym smakiem i różnorodnością. Te małe pierożki, wypełnione aromatycznym farszem (najczęściej mięsnym) podawane z delikatnym sosem, są nieodłączną częścią tradycji kulinarnej Udmurcji, a także innych terenów rosyjskojęzycznych. Jak przyrządzić pyszne pielmieni? Sprawdź nasz przepis!

45min
trudny
Smażone pierogi z twarogiem, ziemniakami i kapustą
Boże Narodzenie

Smażone pierogi z twarogiem, ziemniakami i kapustą

Wyjątkowy przepis na pierogi z kruchego ciasta nadziewane aromatycznym twarogiem, ziemniakami i białą kapustą. Wypróbuj to smażone danie inspirowane kuchnią staropolską, z klasycznym twistem Karola.

40min
średni
Pierogi z kaszą gryczaną, serem i miętą
Dania główne

Pierogi z kaszą gryczaną, serem i miętą

Spróbuj pierogów z przepisu Karola Okrasy! Ciasto z dodatkiem mleka i masła doskonale otula farsz z twarogu, kaszy gryczanej i listków mięty.

60min
średni
Portugalskie rissois mięsne z sałatką z rukoli i orzechów włoskich
Dania główne

Portugalskie rissois mięsne z sałatką z rukoli i orzechów włoskich

Tak przygotowanych pierogów chyba jeszcze nie znasz. Zobacz, kuchnia w stylu portugalskim ma Ci do zaoferowania!

60min
średni
Uszka z grzybami
Boże Narodzenie

Uszka z grzybami

Uszka z grzybami to danie, które przywołuje na myśl ciepło domu rodzinnego i wigilijne spotkania. Małe, zawijane pierożki w kształcie uszek stanowią nieodłączną część tradycji kulinarnej ludów słowiańskich. Jak przygotować apetyczne uszka z grzybowym farszem? Spróbuj zrobić to wraz z nami!

75min
łatwy
Mięsno-serowe empanadas z warzywami
Dania główne

Mięsno-serowe empanadas z warzywami

Empanadas przypominają nieco pierogi. Poznaj je, wypróbuj przepis i dowiedz się, jak przygotować mięsno-serową przekąskę.

40min
średni
Pierogi z pieczarkami
Boże Narodzenie

Pierogi z pieczarkami

Pierogi z pieczarkami to pyszna alternatywa dla tradycyjnych pierogów z mięsem lub kapustą i grzybami podawanych podczas świąt. Aksamitny, grzybowy, aromatyczny farsz w połączeniu z delikatnym ciastem tworzy kompozycję wartą grzechu. Zrób z nami pierogi z pieczarkami!

55min
średni
Chinkali z mięsem
Dania główne

Chinkali z mięsem

Specjał kuchni gruzińskiej w Twojej kuchni! Wypróbuj przepis Kingi Paruzel na pyszne pierożki chinkali nadziewane aromatycznym mięsem z kolendrą!

50min
łatwy
Ravioli. Przepis z ricottą i parmezanem
Dania główne

Ravioli. Przepis z ricottą i parmezanem

Zobacz, jak krok po kroku przygotować ravioli z ricottą, szpinakiem i parmezanem, oblane sosem maślanym z szałwią!

120min
trudny
Pierogi z jagodami – przepis
Dania główne

Pierogi z jagodami – przepis

Kwintesencja smaku późnego lata. Jagody otulone delikatnym ciastem, czyli czas na pierogi!

60min
średni
Gryczane pierogi z bobem
Dania główne

Gryczane pierogi z bobem

Wykorzystaj w pełni sezon na bób i podaj te pyszne nasiona w całkiem nowy sposób! Przepis Karola na pierogi z bobem i parmezanem pozwoli Ci przygotować pyszny letni obiad dla całej rodziny!

60min
łatwy
Ravioli con uovo – przepis na ravioli z płynnym żółtkiem
Dania główne

Ravioli con uovo – przepis na ravioli z płynnym żółtkiem

Wyrafinowanych dań w kuchni włoskiej nie brak, a każde z nich cechuje piękno smaku i aromatu. Jednym z takich dań są kultowe ravioli con uovo, które urzekają swoim delikatnym smakiem i wypływającym z ciasta żółtkiem. Przygotuj się na prawdziwą ucztę dla podniebienia — poznaj przepis na ravioli z płynnym żółtkiem!

90min
średni
Pierogi z mąki orkiszowej
Boże Narodzenie

Pierogi z mąki orkiszowej

Tradycyjne ciasto pierogowe w odmienionej odsłonie! Okazuje się, że nie trzeba go robić wyłącznie z mąki pszennej. Sprawdź, jak pierogi orkiszowe przygotowuje Kinga Paruzel i przekonaj się, jakie są wyśmienite z dobrze znanym farszem ruskim!

120min
średni
Wigilijne pierogi buraczane na słono
Boże Narodzenie

Wigilijne pierogi buraczane na słono

Wspólne robienie pierogów to dobry wstęp do świąt. Sprawdź, jak poradziła sobie z tym ekipa Kuchni Lidla, i wypróbuj przepis na buraczane pierogi w wersji na słono!

60min
łatwy
Samosy z nadzieniem kokosowym z soczewicą
Dania główne

Samosy z nadzieniem kokosowym z soczewicą

Lubisz kuchnię indyjską? Wypróbuj pyszne trójkątne pierożki z pysznym nadzieniem kokosowym.

55min
średni
Wegańskie uszka nadziewane soczewicą
Boże Narodzenie

Wegańskie uszka nadziewane soczewicą

Idealne, postne uszka, które świetnie sprawdzą się w wigilijnym barszczu. Przygotuj te delikatne pierogi pełne aromatycznego farszu, które zaskoczą wszystkich gości!

90min
średni
Pierogi z soczewicą i masłem szałwiowym
Boże Narodzenie

Pierogi z soczewicą i masłem szałwiowym

Farsz z soczewicy i twarogu, w którym pojawia się wyrazista nuta chili i imbiru, ma wyjątkowy smak – nada on nowy charakter świątecznym pierogom. Podaj je z masłem szałwiowym i sprawdź, jak wspaniale smakują!

120min
średni