Prosty ramen Jokera z boczkiem, marynowanym imbirem i jajkiem • przepis • składniki • przygotowanie
Jak radzicie sobie, kiedy musicie naprawić relacje ze znajomymi, aby zwiększyć poziom swoich awatarów? Może warto zaprosić ich na wyśmienity i szybki w przygotowaniu ramen Jokera? Sprawdź, jak go przygotować!

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
SMAŻYMY BOCZEK
Boczek kroimy w plastry i smażymy w woku przez kilka minut, aż zarumieni się z każdej strony. Następnie wyjmujemy go z patelni i odkładamy na później.
PODSMAŻAMY PRZYPRAWY
Czosnek siekamy i podsmażamy w woku na tłuszczu, który wytopił się z boczku, uważając, aby się nie przypalił. Następnie dodajemy pastę miso, ocet, sos sojowy i ponownie smażymy przez chwilę, cały czas mieszając.
GOTUJEMY BULION
Do podsmażonych przypraw wlewamy bulion i zagotowujemy. Następnie zmniejszamy ogień i całość gotujemy przez ok. 10 minut. Pod koniec gotowania dodajemy drobno posiekany pęczek dymki.
PODAJEMY RAMEN
Ugotowany makaron przekładamy do misek, na nim układamy boczek. Całość zalewamy gorącym bulionem. Każdą miskę dekorujemy marynowanym imbirem i przekrojonym na pół jajkiem.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1253 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
626,5 kcal
Tłuszcz
31 g
Węglowodany
54,8 g
Błonnik
1,4 g
Białko
34,3 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Smażone sajgonki à la sushi
Czy to sajgonki, czy to sushi? Oto jest pytanie! Za to jedno jest pewne: jeśli przygotujesz to danie według przepisu Karola, zjesz pyszną przekąskę w stylu azjatyckim.

Zupa pomidorowa z bananami
Wprowadź do swojej kuchni nowoczesne połączenia! Przygotuj zupę krem z pomidorami i bananami, przyprawioną nutką orientalnych przypraw.

Wegański makaron udon z tofu i warzywami
Sekretem makaronu w stylu azjatyckim jest sos. Jak go zrobić, by był jak najbliższy klasyce? Sprawdź przepis na wegański udon z tofu w panierce – to prosty w przygotowaniu makaron, który zaskoczy Cię złożonym i głębokim smakiem.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Kanapka z pstrągiem z rzodkiewką i rzeżuchą
Kanapka z pstrągiem sprawdzi się zarówno jako lunch do pracy, jak i piknikowa przekąska!

Keftedes, czyli pulpeciki po grecku
Mniej znana strona greckiej kuchni. Wypróbuj przepis na pyszne pulpeciki z soczystych pomidorów i mielonego mięsa.

Smażony filet z pstrąga z wytrawną salsą truskawkową
Pstrąg, cebula i truskawki? To może się udać! Sprawdź zaskakujące danie od Karola Okrasy i odkryj rybę w zupełnie innym wydaniu.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Chrupiące piersi kurczaka z frytkami z batatów
Domowe frytki z batatów i chrupiącej piersi kurczaka w wyjątkowej marynacie majonezowej i panierce z panko i parmezanu to pomysł na obiad idealny. Skuś się na to pyszne połączenie i zachwyć się smakiem!

Makaronowa frittata z warzywami
Szukasz przepisu na pyszne danie dla całej rodziny? Wypróbuj pomysł Kingi na makaronową frittatę z dodatkiem brokułu, papryki i groszku z marchewką. Świetne danie dla dużych i małych!

Wędzony filet z łososia na grillu z salsą z rukoli i pieczonym selerem
Lekkie, efektowne i łatwe do przyrządzenia danie z rusztu. Delikatny smak łososia i chrupiące warzywa to idealne połączenie.