Jagnięcina w marynacie musztardowej • przepis • składniki • przygotowanie
Pomysł na obiad: delikatne kotlety jagnięce przygotowane w marynacie musztardowej i przyrządzone na patelni grillowej.

Czas przygotowania
35 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE W MISECZCE
mieszamy ocet, oliwę z oliwek, skórkę z cytryny, musztardę oraz bardzo drobno pokrojoną szalotkę.
PRZYPRAWIAMY DO SMAKU
solą oraz pieprzem cayenne.
DO MARYNATY WKŁADAMY
kotlety jagnięce i dokładnie je nacieramy.
ODSTAWIAMY NA 15
minut.
ROZGRZEWAMY PATELNIĘ GRILLOWĄ,
delikatnie smarujemy ją olejem i układamy na niej kotleciki.
SMAŻYMY OK.
5-7 MINUT Z
każdej strony.
ZDEJMUJEMY PATELNIĘ Z
ognia i przed podaniem odstawiamy mięso na mniej więcej 5 minut.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1420 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
355 kcal
Tłuszcz
30,8 g
Węglowodany
2,8 g
Błonnik
16,6 g
Białko
16,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Brownie z czekoladowymi kulkami
Łatwy przepis na pyszne brownie z dodatkiem czekoladowych kulek, które dodają mu chrupkości. Spróbuj tego chrupiącego połączenia!

Owsianka kokosowa
Sycąca owsianka to dla wielu idealne słodkie śniadanie, zwłaszcza do zabrania w drogę. Jeśli jesteś jedną z tych, osób koniecznie wypróbuj ten przepis na wegańską owsiankę kokosową z dodatkiem gorzkiej czekolady.

Pulpety z sosem cynamonowo-pomidorowym
Pyszne klopsiki z mięsa mielonego urozmaicone smakiem delikatnego sosu z papryki i pomidorów, przyprawionego cynamonem.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Fasolka szparagowa z kurkami i orzechami włoskimi
Zupełnie nowy sposób na przygotowanie pysznej fasolki szparagowej. Podana z kurkami i orzechami zaskoczy smakiem!

Przepiórka w musztardzie i pomarańczach
Sposób na wystawny obiad – przepiórki w marynacie sojowo-musztardowej podane z bagietką i plastrami świeżej pomarańczy.

Babeczki marmurkowe z czekoladą
Klasyczna babka marmurkowa w formie… babeczek? Czemu nie! Koniecznie wypróbuj ten pyszny przepis na babeczki, które staną się ozdobą każdego wielkanocnego stołu.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Kłos z ciasta francuskiego
Chrupiący i pełen przepysznych dodatków kłos z ciasta francuskiego z burratą, gotowaną szynką z truflami, oprószony parmezanem. To świetny pomysł na niejedną imprezę!

Sok z buraka – szybki przepis
Sok z buraka to niezwykle prosty do uzyskania, naturalny napój, który od kilku lat podbija serce fanów ekologicznej żywności i zrównoważonego trybu życia. Napój przygotowany z korzenia i bulwy buraka wpływa korzystnie na samopoczucie, dzięki swojemu pysznemu smakowi. Jak przygotować smaczny sok z tej interesującej rośliny? Poznaj naszą metodę na szybki sok buraczany.

Naleśniki z kurczakiem i warzywami
Twoje dzieci uwielbiają naleśniki? Zobacz, jak sprawić im frajdę i przygotować je w kolorze żółtym i zielonym, z farszem z piersi kurczaka i warzyw!