
Zupa chrzanowa
Delikatna i szybka w przygotowaniu zupa, sprawdzi się zarówno od święta, jak i na co dzień!
Pyszne przepisy inspirowane smakami z całego świata

Delikatna i szybka w przygotowaniu zupa, sprawdzi się zarówno od święta, jak i na co dzień!

Polewka z maślanki to danie, które z wędzonymi ziemniakami smakuje znakomicie! Spróbuj i zasmakuj w kolejnym przepisie Karola!

Rozgrzewająca propozycja dla miłośników kremowych zup: łagodny smak serka topionego połączony z chrupiącymi grzankami.

Łatwa i szybka w wykonaniu zupa pomidorowa z orientalnym akcentem w wykonaniu Moniki Mrozowskiej!

Wśród smaków we włoskim stylu pomidory wiodą prym! W tym przepisie zamknięto je w gęstej kremowej zupie z dodatkiem sera mascarpone.

Tak smaczna jak u mamy i przygotowana z kilku prostych składników! Klasyczna zupa ogórkowa Karola przypomni Wam smaki dzieciństwa i sprawdzi się w roli szybkiego obiadu.

Rosół z indyka to klasyczne, domowe danie, które pomimo mniejszej popularności w stosunku do rosołu z kury lub kurczaka jest bardzo cenione w kuchni ze względu na swój bogaty smak. Delikatny bulion z mięsa indyka, w połączeniu z aromatycznymi warzywami i przyprawami, tworzy idealne danie na niedzielny obiad. Jego przygotowanie jest proste, a efekt zachwyca zarówno dorosłych, jak i dzieci.

Zupa jarzynowa w stylu włoskim, czyli minestrone z makaronem w wykonaniu Karola Okrasy!

Chrupiące jarzyny, kremowy ser pavé i esencjonalny bulion łączą się w lekkiej, delikatnej zupie prowansalskiej. Przygotuj ją, wykorzystując sprawdzony przepis Karola.

Bób w wersji kremu, to smakowita propozycja Kingi Paruzel. Wypróbuj już dziś!

Podczas świąt wielkanocnych na stole również może pojawić się zupa buraczkowa! Na wędzonce, z dodatkiem białej kiełbasy i jajka!

Zobacz, jak połączyć marchew, pomarańcze i kilka kromek chleba w smaczną, aromatyczną zupę krem.

Pyszna zupa brokułowo-szpinakowa z przyprawami i dodatkami inspirowanymi kuchnią azjatycką. To pyszne połączenie smaków, które dzięki dodatkowi gomasio, czyli soli sezamowej, zaskoczy i zachwyci.

Młoda kapusta, czyli jedna z królowych wiosny i gwiazda tego przepisu Kingi Paruzel! Przygotuj ten pyszny krem, który podasz z jajkiem i smażonym boczkiem.

Barszcz ukraiński Karola to intensywny smak i kolor, które uzyskasz dzięki mięsnemu wywarowi, odpowiednio dobranym przyprawom i buraczkom gotowanym w skórce!

Zupa z brokułami, szpinakiem i zielonym groszkiem to porcja zielonych warzyw okraszona chrupiącym boczkiem. Prosty i szybki pomysł na lunch.

Lekka i warzywna, ale z charakterem! Popłyń pod prąd z zupą rybną Karola i wpisz ją na stałe w swój kulinarny harmonogram obiadowy.

Zagraj w zielone z przepisem Darii i przygotuj pyszny chłodnik z awokado! Idealnie sprawdzi się w roli lekkiego obiadu na upalne dni.

Pyszna rozgrzewająca zupa, mająca swe korzenie w kuchni azjatyckiej – delikatny bulion wzbogacony smakiem krewetek.

Szukasz nowych przepisów na zupy? Sprawdź, jak smakuje topinambur, który świetnie sprawdza się jako podstawa wyjątkowej zupy krem. Przygotuj ją według przepisu Karola!

Głęboki, rybny smak bulionu nasycony aromatem warzyw i przypraw. Przygotuj go, wykorzystując sprawdzony przepis Kingi!