
Chili con carne z wędzonym boczkiem
Znakomite mięso, charakterne chili i kilka sekretnych składników – oto podstawa sycącego chili con carne według przepisu Karola. Rozgrzej się nim w chłodne, jesienne dni!
Pyszne przepisy inspirowane smakami z całego świata

Znakomite mięso, charakterne chili i kilka sekretnych składników – oto podstawa sycącego chili con carne według przepisu Karola. Rozgrzej się nim w chłodne, jesienne dni!

Dobre mięso, świeże pomidory, porcja włoszczyzny, przyprawy i… długie gotowanie – to sekret prawdziwego sosu bolońskiego.

Szynka wieprzowa, boczek, pikantne chorizo, fasola i wyraziste dodatki – prosty pomysł na sycący obiad rodem z Hiszpanii!

Bigos bez mięsa? To dopiero rewolucja! Ale warta zaproszenia na świąteczny stół! Spróbujcie i przekonajcie się, że wszystkim będzie smakować!

Przyrządź doskonały obiad z dziczyzny – gulasz z dzika z grzybami według pomysłu Grzegorza Russaka!

Przepis na pyszne risotto z dynią, podlewane białym winem i bulionem. Koniecznie wypróbuj!

Jak przygotować mięso jelenia? Wypróbuj przepis Okrasy na gulasz z pysznym purée!

Kremowe risotto z mięsem indyka, orzeźwiającą cytryną i serkiem mascarpone według pomysłu Okrasy!

Bigos staropolski to tradycyjna potrawa, głęboko zakorzeniona w polskiej historii kulinarnej. Pierwotnie przygotowywano go z posiekanego mięsa, ryb i innych resztek z poprzednich obiadów, przyprawianych octem winnym i cytryną. Z czasem, w wyniku upowszechnienia wśród niższych klas, zaczęto używać tańszej kapusty, tworząc znany dziś bigos staropolski. Odkryj przepis na to pyszne danie!

Dwa sposoby na bigos, a każdy z nich ekspresowy! Sprawdź, jak z tym klasycznym daniem kuchni polskiej radzą sobie Karol i jego gość, a później… wypróbuj przepisy i wybierz swój ulubiony.

Chili sin carne, czyli w przypadku przepisu Kingi chili con tofu, to przepyszny gulasz inspirowany kuchnią z pogranicza Meksyku i amerykańskiego stanu Teksas. To niezwykle proste w przygotowaniu danie jednogarnkowe pełne pomidorów, czerwonej fasoli i kukurydzy.

Spróbuj marokańskiego dania jednogarnkowego z wołowiną i warzywami!

Masz ochotę na coś pysznego, rozgrzewającego i prostego w przygotowaniu? Leczo z kurczakiem to doskonała propozycja! Pełne warzyw, lekkie, a jednocześnie sycące danie, z pewnością pokochają wszyscy domownicy. Zrób z nami leczo w niecodziennej odsłonie!

Doskonałe mięso wołowe spotyka się w tym daniu z warzywami i idealnie dobranymi przyprawami! Przygotuj pożywny, esencjonalny bogracz, czyli gulasz rodem z kuchni węgierskiej, wykorzystując przepis Karola Okrasy!

Gulasz w orientalnym stylu? Spróbuj chili z mnóstwem warzyw, mięsem z indyka i jogurtem kolendrowym!

Delikatne mięso jagnięce z warzywami i bukietem przypraw, do tego domowe kopytka i… wyśmienity obiad gotowy!

Wypróbuj przepis na ekspresowy bigos z młodej kapusty! To doskonały pomysł na rodzinny obiad.

Doskonałe bezmięsne danie jednogarnkowe – połączenie warzyw z aromatycznymi przyprawami: kuminem rzymskim i kurkumą.

Nie ma to jak dobry gulasz z dziczyzny! Teraz przygotujesz go w bardzo prosty i szybki sposób. Wypróbuj ten przepis!

Poznaj przepis na wołowo-wieprzowy gulasz z dodatkiem warzyw korzeniowych i aromatycznych przypraw!

Przygotuj danie pełne bliskowschodnich aromatów. Doskonale doprawiona jagnięcina i chrupiąca cieciorka to jego mocne atuty!