Gulasz ekstra z dzika w gęstym sosie z ziemniakami • przepis • składniki • przygotowanie
Nie ma to jak dobry gulasz z dziczyzny! Teraz przygotujesz go w bardzo prosty i szybki sposób. Wypróbuj ten przepis!

Czas przygotowania
35 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
GOTUJEMY MIĘSO
Mięso podsmażamy ok. 5 minut na mocno rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju. Dodajemy bulion, ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy do momentu uzyskania miękkości mięsa i zagęszczamy sos mąką wymieszaną z odrobiną płynu z patelni. Przyprawiamy pieprzem i solą.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
613,6 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
153,4 kcal
Tłuszcz
5,6 g
Węglowodany
10,8 g
Błonnik
21,5 g
Białko
21,5 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Gulasz węgierski
Wołowina, warzywa i odrobina cierpliwości – to sprawdzony przepis na doskonały gulasz!

Gulasz z jelenia
Jak przygotować mięso jelenia? Wypróbuj przepis Okrasy na gulasz z pysznym purée!

Gulasz jednogarnkowy z warzywami i makaronem
Oto danie, które łatwo przygotujesz na biwaku – gulasz jednogarnkowy!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Makaronowa sałatka à la Cezar
Lubisz klasycznego Cezara, ale masz ochotę na coś bardziej sycącego? Ta makaronowa wersja z chrupiącym boczkiem, kurczakiem i kremowym sosem to idealny pomysł na szybki obiad lub kolację.

Kanapka z grillowanym serem halloumi
Kanapka z pity? W tym daniu inspirowanym kuchnią grecką to jak najbardziej możliwe! Przygotuj tę pyszną kanapkę na ciepło i spróbuj czegoś nowego podczas kolejnej kolacji.

Proste kimchi
Przygotuj proste kimchi i wyciągnij całą moc ze sfermentowanych warzyw o cudownym pikantnym smaku! Jest tak proste, że każdy będzie w stanie je zrobić.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Lodowy trifle jeżynowo-bananowy
Wyborny deser lodowy z bitą śmietaną łączący różnorodność smaków: słodką nutę banana oraz cierpki smak jeżyn.

Panforte
Tradycyjny deser we włoskim stylu! Bogate w bakalie, charakterystyczne ciasto przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom słodkości.

Wiosenny kopiec kreta bez pieczenia
Nowa, wiosenna wersja kopca kreta! Wystarczy kilka chwil, aby ten pyszny i kolorowy deser trafił na stół. Koniecznie sprawdź, jak łatwo go przygotować.