Zupa pieczarkowa z gnocchi • przepis • składniki • przygotowanie
Szukasz przepisu na szybką i prostą zupę? Spróbuj pieczarkowej ze świeżym szpinakiem i kluseczkami gnocchi! Ten pomysł Kingi na pewno zostanie z Tobą na dłużej!

Czas przygotowania
25 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY ZASMAŻKĘ
Cebulę pokrojoną w drobną kostkę szklimy w wysokim garnku na rozgrzanej oliwie z masłem. Dodajemy mąkę i smażymy, aż się zarumieni, a następnie dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz pieczarki pokrojone w talarki. Całość smażymy ok. 5 minut, ciągle mieszając.
GOTUJEMY ZUPĘ
Zawartość garnka zalewamy bulionem. Dodajemy suszone oregano i zagotowujemy. Zmniejszamy ogień i dodajemy gnocchi. Gotujemy ok. 5 minut, a następnie dodajemy śmietanę i szpinak. Całość mieszamy i gotujemy kolejne 5 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
PODAJEMY ZUPĘ
Zupę przelewamy do miseczek lub talerzy.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1719,1 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
286,5 kcal
Tłuszcz
9,6 g
Węglowodany
39,6 g
Błonnik
2,7 g
Białko
13 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Tortilla z hummusem, kurczakiem i sałatką
Daria Ładocha pokaże Ci przepis na szybki obiad dla 4-osobowej rodziny! Przygotuj tortille z kurczakiem, hummusem i warzywami z dodatkiem sosu jogurtowego i sałatki.

Tagliatelle z koprem włoskim i kaparami
Spróbuj połączenia kopru włoskiego z kaparami i twarogiem! To doskonały dodatek do makaronu, na ciepło i na zimno!

Muffiny orkiszowe z orzechami włoskimi
Muffiny przygotujesz także z mąki orkiszowej! Z dodatkiem orzechów włoskich smakują wyśmienicie!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Dakos – przepis na grecką przekąskę
Dakos to tradycyjna przystawka kuchni greckiej pochodząca z Krety. Chrupiąca grzanka podana z soczystymi pomidorami i serem solankowym skropiona delikatnie oliwą to prawdziwa poezja smaków. Zanurz się w świat śródziemnomorskiej kuchni przygotuj wraz z nami greckie dakos!

Faszerowane pomidorki koktajlowe
Niespodziewana wizyta gości? Warto mieć w zanadrzu szybki przepis na ciepłą pomidorową przekąskę z serowym farszem.

Ekspresowe konfitury: malinowa i borówkowa
Świeże, sezonowe owoce świetnie sprawdzą się jako baza prostej i szybkiej domowej konfitury! Przygotuj ją w 10 minut dzięki przepisowi Pawła – z malin lub borówek.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Hiszpańska tortilla ziemniaczana
Sycący ziemniaczany omlet jest doskonały o każdej porze dnia. Klasyka kuchni w stylu hiszpańskim, która jest w zasięgu ręki!

Gnocchi z burakiem
Kluseczki w włoskim stylu – kuzynki polskich kopytek – dzięki przepisowi Kingi rumienią się od buraka! Spróbuj, jak smakuje buraczane gnocchi z dodatkiem rukoli i orzeszków pinii!

Omlet z makaronem
Jak smakuje omlet ze smażonym makaronem? Wypróbuj nasz przepis i przekonaj się sam!