Wegetariańska naan pizza • przepis • składniki • przygotowanie
Pyszne chlebki naan podane w formie pizzy wegetariańskiej: z delikatną cukinią, kukurydzą, pomidorami i mozzarellą.

Czas przygotowania
40 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE POMIDORY Z
puszki przekładamy do blendera i miksujemy na jednolity sos.
PRZYPRAWIAMY DO SMAKU
oregano, solą i pieprzem.
PATELNIĘ GRILLOWĄ SMARUJEMY
odrobiną oleju słonecznikowego i rozgrzewamy.
CUKINIĘ KROIMY NA
plasterki i układamy je na patelni.
GRILLUJEMY Z DWÓCH
stron na rumiano.
CHLEBKI NAAN SMARUJEMY
pomidorowym sosem, a następnie posypujemy startą mozzarellą.
NA WIERZCHU UKŁADAMY
plasterki grillowanej cukinii, kukurydzę oraz pokrojone w ćwiartki pomidorki koktajlowe.
CAŁOŚĆ WKŁADAMY DO
piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i pieczemy około 15-20 minut, aż ser się roztopi i przyrumieni.
GOTOWE NAAN PIZZE
dekorujemy listkami świeżej bazylii.
PODAJEMY NA
ciepło.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1148,7 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
382,9 kcal
Tłuszcz
12,6 g
Węglowodany
50,3 g
Błonnik
18,6 g
Białko
18,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Ciasto czekoladowa chmura
Obłędnie delikatne, kruche i wyjątkowe ciasto o głębokim smaku czekolady. Przygotujesz je bez mąki, z wykorzystaniem kilku prostych składników. Słodycz idealna!

Shot z kurkumy i imbiru
Łącz kłącza pełne mocy i dbaj o siebie w chłodne miesiące! Przepis Kingi na shot z kurkumy i imbiru to porcja wartościowych składników zawartych w superfoods i cytrusach. Korzystaj z tego, co daje natura!

Naan pizza w stylu azjatyckim
Niezwykłe minipizze na spodzie z chlebków naan. Brzmi ciekawie? I właśnie takie jest, a w dodatku pyszne i wegańskie! Sprawdź, jak smakuje naan pizza w stylu azjatyckim.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Indyk caprese
Ten przepis na indyka w stylu włoskim to pomysł na szybki i łatwy obiad, który sprawdzi się zarówno na co dzień, gdy chcesz oszczędzić czas, jak i na wyjątkowe okazje.

ROZGRZEWAJĄCY KOMPOT RABARBAROWO-TRUSKAWKOWY
Rozgrzewający kompot z rabarbarem i truskawkami z dodatkiem aromatycznych przypraw – goździków, kardamonu i imbiru. Wypróbuj przepis Pawła Małeckiego!

Czekoladowe friands
Czekolada, kakao, cukier puder i cynamon – takie połączenie z pewnością zasmakuje wszystkim miłośnikom słodkich babeczek!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Lodowe kanapki w polewie i posypce z orzechów
Słodki przysmak, który ma moc przywoływania wspomnień z dzieciństwa – lodowa kanapka! W wersji przygotowanej przez Pawła dodatkowo nadziana i udekorowana pysznymi dodatkami.

Carbonara z boczkiem
Jest i on! Makaron carbonara z małą modyfikacją na rzecz polskich warunków, czyli zamianą guanciale na boczek. To pyszne danie, które zachwyci nawet największych tradycjonalistów.

Deser karmelowy z ryżem preparowanym
Paweł przygotowuje deser inspirowany tradycyjnymi szyszkami – ryż preparowany i słony krem kajmakowy! Pycha!