Tort arbuzowy • przepis • składniki • przygotowanie
Tort z arbuza? Tak! To świetny pomysł, który z powodzeniem zastąpi tradycyjny tort. Wypróbuj go i zaskocz wszystkich nietypowym rozwiązaniem!

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 8
Poziom trudności
średni
Składniki
Instrukcje przygotowania
ŁĄCZYMY MASCARPONE Z TWAROGIEM
Mascarpone mieszamy na gładką masę z twarogiem i cukrem lub syropem z agawy, a następnie schładzamy.
OBIERAMY ARBUZ
W międzyczasie obieramy arbuz i wykrawamy z miąższu walec. Osuszamy ręcznikiem kuchennym. Na powierzchni arbuza rozsmarowujemy krem mascarpone.
DEKORUJEMY TORT PIANKAMI I OWOCAMI
Pianki marshmallow przekrawamy wzdłuż na pół i dekorujemy nimi brzegi tortu, wciskając je w krem na przemian z owocami, np. borówkami. Opalamy pianki palnikiem cukierniczym na złoty kolor. Pozostałe owoce układamy na wierzchu tortu i dekorujemy całość listkami mięty.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1900 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
237,5 kcal
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
29 g
Błonnik
7 g
Białko
7 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Przepis na włoską babkę Panettone
Wyjątkowa babka inspirowana kuchnią włoską, która potrzebuje wielu godzin, aby wyrosnąć, a następnie wystygnąć. Spróbuj przygotować ten niezwykle puszysty przysmak pełen bakalii!

Caprese w oliwie
Spróbuj caprese w innym wydaniu. Z dodatkiem aromatycznej bazylii, zanurzone w oliwie. Doskonale smakuje z chrupiącą bagietką.

Czekoladowe ciasto meksykańskie
Intensywnie czekoladowe, wilgotne ciasto z mango i odrobiną papryki rodem z Meksyku! Wypróbuj przepis Pawła już dziś!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Czekoladki z masłem orzechowym i bez dodatku cukru
Jakie są te czekoladki bez dodatku cukru? Rozpływające się w ustach i pełne orzechowego smaku! Skorzystaj z pomocy termorobota MC Smart i ciesz się tymi domowymi słodkościami.

Wędzony filet z łososia na grillu z salsą z rukoli i pieczonym selerem
Lekkie, efektowne i łatwe do przyrządzenia danie z rusztu. Delikatny smak łososia i chrupiące warzywa to idealne połączenie.

Kanapka z burratą a la caprese
Idealny przepis na imprezową przekąskę! Sprawdź przepis Kingi Paruzel i zaproś gości!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Chaczapuri z serem i sosem adżika
Klasyka w stylu gruzińskim, czyli ciasto drożdżowe, biały ser, jajko i sos z pieczonej papryki połączone w tradycyjnym chaczapuri: pysznym placku prosto z pieca! Musisz spróbować!

Pasztet z jelenia i mus jabłkowo-chrzanowy
Karol zachwyci Cię pasztetem z jelenia z żurawinami, kaszą i grzybami! Poznaj przepis na kompozycję doskonałą!

Pulpety gryczane w delikatnym winnym sosie
Jak zrobić pyszne gryczane kotlety? Sprawdź przepis!