Koncentrat bulionu warzywnego • przepis • składniki • przygotowanie
Koncentrat bulionu warzywnego to Twój niezbędnik w kuchni. Przygotuj go wcześniej i przechowuj w spiżarni, a kiedy najdzie Cię ochota na pyszną zupę, będziesz go mieć pod ręką.

Czas przygotowania
10 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 15
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
Przygotuj
termorobota MC Smart SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
ROZDRABNIANIE WARZYW I ZIÓŁ
WARZYWA I ŚWIEŻE ZIOŁA OCZYŚCIĆ, UMYĆ, ROZDROBNIĆ NOŻEM.
RAZEM Z OREGANO, MAJERANKIEM I PIEPRZEM ROZDRABNIAĆ W POJEMNIKU MIKSUJĄCYM (Z ZATKNIĘTĄ MIARKĄ) 20 SEKUND/PRĘDKOŚĆ 6.
ŁOPATKĄ ZGARNĄĆ NA DNO POJEMNIKA.
PRZYGOTOWANIE BULIONU DODAĆ SÓL,
ciepły wywar warzywny oraz oliwę.
Wszystko gotować (bez miarki) 25 minut/prędkość 2/100°C , następnie miksować (z zatkniętą miarką) 1 minutę/prędkość 10.
PRZEKŁADANIE DO SŁOIKÓW WYPARZONE
słoiki napełnić masą, zamknąć i ostudzić.
Przechowywać w chłodnym miejscu.
RADA Jeśli dzieci nie będą z nami jadły, wywar warzywny można zastąpić białym winem.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
844,5 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
56,3 kcal
Tłuszcz
1,2 g
Węglowodany
10,9 g
Błonnik
1,9 g
Białko
1,9 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Szybka pasta alla siracusana
Kuchnia we włoskim stylu to źródło prostych przepisów na makaron. Wypróbuj mocno pomidorowy i ostry smak pasty alla siracusana.

Tagliatelle z kurkami i pistacjami
Doskonałe składniki rodem z włoskiej kuchni – to podstawa przepisu Karola! Przygotuj tagliatelle z kurkami i pistacjami, by zasmakować w jakości i prostocie.

Ciasto "pszczółka" z orzechami włoskimi
Smakowite ciasto pełne orzechów włoskich - to świetna propozycja babci Wandy dla fanów orzechowych smaków!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Grzanki z czarną i zieloną tapenadą - pastą z oliwek
Dwa sposoby na przepyszne pasty z oliwek. Posmaruj nimi chrupiącą grzankę i ciesz się smakiem kuchni w stylu hiszpańskim.

Precel z łososiem
Precel z łososiem i blanszowanym szpinakiem to świetny pomysł na smakowity początek i koniec dnia. Wystarczy 5 minut i gotowe!

Zapiekane nachosy z niebieskiej kukurydzy w pajęczynie ze śmietany
Jak przemienić zwyczajne halloween w Dia de los Muertos? Za pomocą pysznego dania inspirowanego smakami Meksyku! Takim są chrupiące nachosy zapieczone w sosie i serze z potwornie smaczną pajęczyną ze śmietany.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Pesto z kolendry
Pesto na bazie kolendry to stosunkowo nowa wariacja na temat klasycznego pesto alla Genovese. Inspirujący i charakterystyczny smak kolendry przełamany kremowym serem i chrupkością orzechów – czy to nie brzmi pysznie? Przekonaj się sam!

Ciasto dyniowe według Fusialki z ciasteczkami duszkami
Miękkie, aromatyczne i z nutą cynamonu – takie jest ciasto dyniowe według Fusialki! Gwarantujemy, że to strasznie pyszne ciasto zrobi furorę wśród znajomych i rodziny, nie tylko podczas halloweenowej imprezy.

Pulpety z królika na parze w sosie pomidorowym
Delikatne pulpety z królika, oblane sosem pomidorowym z nutą bazylii – to przepis Darii na rodzinne popołudnie w kuchni!