Sushi sandwich • przepis • składniki • przygotowanie
Jeśli należysz do fanów sushi – przepis DG jest dla Ciebie! Poznaj przepis na sushi sandwich – kanapkę, którą przygotujesz szybko i zabierzesz ze sobą wszędzie!

Czas przygotowania
40 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
średni
Składniki
Instrukcje przygotowania
DOPRAWIAMY RYŻ
Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Ocet łączymy z cukrem i solą. Mieszamy, aż całość się rozpuści. Odrobinę octu dodajemy do ugotowanego ryżu i mieszamy. Jeśli ryż nie jest wystraczająco kleisty i doprawiony, dodajemy jeszcze trochę.
PRZYGOTOWUJEMY DODATKI
Boczek przekrawamy na pół i smażymy na rozgrzanej patelni, następnie odsączamy na ręczniku papierowym. Jaja wbijamy do miski i roztrzepujemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy omlet z dwóch stron na złoty kolor. Awokado obieramy i kroimy w plastry.
ZAWIJAMY SUSHI SANDWICH
Na środku nori układamy ryż, listek sałaty, kawałek omletu, boczek i awokado. Zwilżamy boki nori i zwijamy, najpierw dłuższe końce, a następnie krótsze. Przekrawamy na pół i podajemy.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2309,6 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
1154,8 kcal
Tłuszcz
66 g
Węglowodany
115,6 g
Błonnik
24,6 g
Białko
24,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Filet z kurczaka z pigwą
Spróbuj kurczaka marynowanego w orientalnych przyprawach z dodatkiem miodowej pigwy i warzyw!

Surówka z białej rzodkwi
Surówka z białej rzodkwi z dodatkiem marchewki i ogórka po azjatycku to doskonały przykład dania, które nie tylko zachwyca swoim wyjątkowym smakiem, ale także niesamowitą prostotą i świeżością składników. Połączenie chrupiącej białej rzodkwi, soczystej marchewki i świeżego ogórka ze słodko-kwaśną marynatą i nutą sezamu z pewnością przypadnie do gustu wszystkim fanom orientalnego stylu gotowania.

Tajskie curry z krewetkami
Orientalne aromaty, wyrazisty sos i pyszne krewetki, to przepis na wyśmienite tajskie curry z krewetkami. Przygotujecie je szybko, a smak potrawy z pewnością Was nie zawiedzie. Sprawdźcie ten prosty w przygotowaniu przepis!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Wegański placek po węgiersku
Jak Węgry, to gulasz – rozgrzewający, warzywny, wegański! W połączeniu z chrupiącym plackiem ziemniaczanym smakuje naprawdę świetnie!

Filet z pstrąga w szynce szwarcwaldzkiej z szałwią i szparagami
Połączenie ryby i mięsa znane jest w kuchni staropolskiej od dawna. Odwołuje się do niego ten przepis. Warto spróbować!

Sałatka z brokułem i popcornem z kaszy
Popcorn w lżejszej wersji? Ten przygotowany z kaszy gryczanej świetnie komponuje się z sałatką z brokułu i pomidorków! Sprawdź, jak pysznie chrupie razem z warzywami.
🔥 O podobnym poziomie trudności

BROWNIE Z GRILLA
Czy na grillu można upiec ciasto? Oczywiście! Pyszne brownie na powidłach śliwkowych przygotujesz podczas grillowania! Sprawdź przepis Kingi Paruzel!

Szynka drobiowa z szynkowaru
Delikatna szynka zyskuje na charakterze dzięki odpowiednio dobranym przyprawom. Przygotuj ją w szynkowarze i sprawdź, jak smakuje!

Makowiec drożdżowy
Jak zrobić makowiec, który wychodzi zawsze i smakuje każdemu? Sprawdź przepis Pawła na makowiec idealny!