Biała kiełbasa z kapustą kiszoną • przepis • składniki • przygotowanie
Łatwy i szybki w przygotowaniu przepis na białą kiełbasę pieczoną z kiszoną kapustą. Wypróbuj!

Czas przygotowania
45 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
Smażymy kapustę z cebulą i liściem laurowym
Kapustę delikatnie siekamy i podgotowujemy z odrobiną wody. Cebulę kroimy w piórka, a następnie podsmażamy na złoty kolor na patelni z odrobiną margaryny. Do cebuli dodajemy kiszoną kapustę wraz z liściem laurowym. Wszystko razem podsmażamy.
Dodajemy koncentrat pomidorowy do kapusty
Kapustę z cebulą doprawiamy solą, pieprzem czarnym i ziołowym oraz dodajemy koncentrat pomidorowy.
Kapustę i kiełbasę przekładamy do naczynia żaroodpornego
Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na kapuście układamy białą kiełbasę. Doprawiamy oboma rodzajami pieprzu. Naczynie wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Pieczemy do momentu, aż kiełbasa się podpiecze.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1280,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
320,1 kcal
Tłuszcz
29,2 g
Węglowodany
6,1 g
Błonnik
8,5 g
Białko
8,5 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Sweet monkey bread
Chleb w kształcie babki? Tak! To sweet monkey bread, czyli smakowita przekąska z dodatkiem brązowego cukru i cynamonu. Odrywasz, ile chcesz, i zjadasz tak, jak lubisz!

Barszcz z uszkami
Nie ma Świąt bez barszczu! Zainspiruj się przepisem Elisabeth Dudy na barszcz z uszkami!

EKSPRESOWY BIGOS
Bigos w 25 minut? Tak! To możliwe! Wypróbuj ekspresowy przepis Karola Okrasy na ten kulinarny klasyk!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Śniadaniowa tostada z chorizo
Inspirowane kuchnią meksykańską pyszne danie śniadaniowe, czyli tostada z chorizo i świeżymi warzywami. Wypróbuj ten przepis i sprawdź, jak smakuje!

Zupa chrzanowa
Delikatna i szybka w przygotowaniu zupa, sprawdzi się zarówno od święta, jak i na co dzień!

Piersi indyka w chrupiących płatkach kukurydzianych z sosem z mango
Delikatny indyk i słodko-ostry chutney z mango to danie, w którym można się zakochać! Lekkie, sycące, wyraziste, pyszne!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Jajecznica na ostro
Dla tych, którzy lubią zacząć dzień od wyrazistych smaków, mamy przepis na jajecznicę na ostro! Przygotuj ją, korzystając ze wskazówek DG!

Ruloniki z truflową sałatką jajeczną
Błyskawiczny pomysł na pyszną przekąskę: jajka, rzodkiewki i ser truflowy, podane w postaci małych rulonów z tortilli.

Sałatka włoska Panzanella
Włoskie sałaty stanowią osobne dania, którymi spokojnie można się najeść. Proste, minimalistyczne sałaty z wysokiej jakości składników wyróżniają się wyjątkowym smakiem i aromatem. Jedną z najbardziej znanych i lubianych rodzajów włoskich sałatek jest tradycyjna, toskańska Panzanella. W tym artykule zdradzimy Ci nie tylko przepis, ale także historię powstania tej pysznej kompozycji.