Babeczki red velvet • przepis • składniki • przygotowanie
Poznaj przepis na popularny tort w mniejszej wersji! Te babeczki smakują wyśmienicie!

Czas przygotowania
50 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 12
Poziom trudności
średni
Składniki
Instrukcje przygotowania
ŁĄCZYMY SKŁADNIKI CIASTA
Miękkie masło, cukier, cukier wanilinowy i sól mieszamy aż do uzyskania kremowej konsystencji. Dodajemy jajka i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy taką ilość barwnika, aby masa nabrała czerwonego koloru. Mąkę i kakao mieszamy, dodajemy maślankę i krótko mieszamy. Sodę łączymy z octem, dodajemy do masy i krótko mieszamy.
DEKORUJEMY BABECZKI
Serek miksujemy z miękkim masłem. Cukier puder przesiewamy przez sitko i dosypujemy do masy, mieszając. Dodajemy nasionka wydrążone z laski wanilii i ubijamy przez 2-3 minuty na gęsty krem. Krem rozsmarowujemy na babeczkach. Dekorujemy czerwoną posypką lub cukrowymi serduszkami według uznania.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
3442,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
286,9 kcal
Tłuszcz
15,3 g
Węglowodany
34,1 g
Błonnik
3,8 g
Białko
3,8 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Jajecznica na ostro
Dla tych, którzy lubią zacząć dzień od wyrazistych smaków, mamy przepis na jajecznicę na ostro! Przygotuj ją, korzystając ze wskazówek DG!

Ciasteczka marchewkowo-bananowe
Doskonałe ciasteczka na drugie śniadanie! Łatwe, szybkie w wykonaniu. Można je chrupać na przerwie w szkole!

Kruche babeczki z musem z pieczonego rabarbaru
Tym razem Paweł przygotował kruche babeczki z musem z pieczonego rabarbaru. Warto spróbować!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Torcik melba z brzoskwinią i lodami karmelowymi
Słodki torcik z ciasta francuskiego, kremu malinowego i brzoskwiń. Podany z lodami karmelowymi oczaruje każdego łasucha!

Zupa z kapusty i ziemniaków z łososiem
Wiosenna zupa z ziemniakami, kapustą i łososiem – doskonale smakuje ze świeżą kolendrą!

Kruche tarty z groszkiem
Wyśmienita wytrawna przekąska na bazie ciasta francuskiego. Idealna na drugie śniadanie, doskonała na przyjęcie!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Wielkanocna babka z pomelo
Babka to wypiek, który musi pojawić się na wielkanocnym stole! Wykorzystaj przepis Pawła i spraw, by cała kuchnia wypełniła się cytrusowym zapachem pomelo – głównego składnika tego pysznego ciasta!

Meatloaf — pieczeń rzymska, ale po amerykańsku
Chcesz poznać jedno z najbardziej lubianych amerykańskich dań? Spróbuj meatloaf, czyli pieczeni rzymskiej przygotowanej w nieco odmienny sposób, bo z dodatkiem ketchupu. Zaintrygowany? Sprawdź nasz przepis!

Pizzo-burger
Masz ochotę na burgera i pizzę jednocześnie? DG pokaże Ci sposób, jak te dwa dania połączyć w jedno!