
Pita z fetą, cukinią i cebulą podana z sałatką
Grecka pita, wypełniona grillowanymi warzywami w towarzystwie greckiej sałatki!
Pyszne przepisy inspirowane smakami z całego świata

Grecka pita, wypełniona grillowanymi warzywami w towarzystwie greckiej sałatki!

Odkryj na nowo wyjątkowy smak sezonowej, młodej kapusty z salsą z pomidorów i przygotuj ją według przepisu Karola Okrasy – w domowej kuchni lub na grillu!

Niebanalna propozycja na grill party: ser feta w zupełnie nowym wydaniu, kuszący aromatem karczochów, pomidorów i oliwek.

Ziemniaki z rusztu to smakowity dodatek, który przygotujesz w kilka chwil. Owiń warzywa boczkiem, ugrilluj i… gotowe!

Przed wyruszeniem w drogę należy przygotować prowiant! Zapiekane owoce ziemi autorstwa Nimueny to sycące uzupełnienie ekwipunku każdego poszukiwacza smaku.

Przepis na kanapkę z prawdziwego zdarzenia? Wypróbuj przepis Karola Okrasy na kanapkę z serkiem paprykowym i grillowaną cukinią.

Kolorowe, pachnące, pełne witamin i smaku – takie są warzywa z rusztu! Do podania jako dodatek lub lekkie danie główne.

Sakiewki z ciasta francuskiego, kanapki z krewetkami i roladki z bakłażana – pyszne przekąski nie tylko na Sylwestra!

Pyszne, kolorowe kawałki warzyw, podpieczone na grillu i połączone w smakowitej sałatce z dodatkiem miodowego dressingu.

Frytki z batatów, z ziemniaków, sos z awokado i masłem orzechowym, marynata BBQ – to i jeszcze więcej składa się na prawdziwe amerykańskie grillowanie!

Steki z kapusty to hit wegańskiego grilla, ale również idealny pomysł na letni obiad czy zimową kolację. Fantastyczny smak i bardzo proste przygotowanie sprawią, że ten przepis Kingi zagości u Was na stałe!

Letnia sałatka z nutą słodyczy i pyszną grillowaną marchewką. Idealna na grilla lub lunch w ciepły dzień.

Czas na wegańską ucztę! Stek z bakłażana z delikatnym hummusem i wegańskim allioli możesz podać jako wspaniały lekki obiad. Sprawdź przepis i zaskocz domowników lub swoich gości.

Wyglądają świetnie i tak też smakują – szczególnie na świeżym powietrzu! Ziemniaki Hasselback z przepisu Darii to aromatyczna przekąska, którą przygotujesz w piekarniku lub na grillu.

Roślinne żeberka z tempehu to świetny pomysł na grillowanie bez mięsa. Koniecznie wypróbuj ten przepis i przekonaj się, jakie to smaczne i proste!

Grillowane szparagi z szynką parmeńską i przyprawami to przepis na udane grillowanie. Wypróbuj prosty i szybki przepis Karola!

Grillowane warzywa w duecie z puszystym pieczywem, a do tego świeże oregano i oliwa z oliwek. To kanapka na każdą okazję!

Przekąska w greckim stylu. Podawane na zimno roladki sprawdzą się podczas każdego przyjęcia. Goście będą zachwyceni!

Do czego wykorzystać grillowaną kukurydzę i cukinię? Sprawdź przepis Kingi na pyszną sałatkę i zasmakuj w grillowanych warzywach z wędzonym twarogiem.

Soczyste papryki pełne świeżych warzyw, ziół i wyjątkowych greckich serów: manouri i fety. To wyjątkowy pomysł na danie w stylu śródziemnomorskim z airfryera, grilla lub piekarnika.

Słodkie ziemniaki i ziołowo-pikantny sos to idealne zestawienie. Podaj bataty z sosem chimichurri w formie sałatki na ciepło lub potraktuj je jako dodatek do dań z grilla!
TegoMitrzeba.pl - Znajdź inspirację do kreatywnych przepisów, które zachwycą Twoje podniebienie.
Strony