tegomitrzeba.pl

Odkryj smaki na Twoim stole

Pyszne przepisy inspirowane smakami z całego świata

Kuchnia

Kategoria

Typ diety

Zaawansowane filtry

Pierogi z kapustą i grzybami
Boże Narodzenie

Pierogi z kapustą i grzybami

Doskonały przepis na jedno z naszych narodowych dań – domowe pierogi z pysznym, pachnącym grzybami farszem. Musisz się nauczyć je robić!

90min
średni
Wigilijne pierogi buraczane na słodko i słono
Boże Narodzenie

Wigilijne pierogi buraczane na słodko i słono

Wspólne robienie pierogów to dobry wstęp do świąt. Sprawdź, jak poradziła sobie z tym ekipa Kuchni Lidla, i wypróbuj przepis na buraczane pierogi w wersji na słodko i słono!

60min
łatwy
Pierogi ze szpinakiem i serem
Dania główne

Pierogi ze szpinakiem i serem

Pierogi to bez wątpienia jedno z najbardziej popularnych i najpyszniejszych dań kuchni polskiej i wschodniej. Elastyczne, delikatne ciasto nadziewane jest różnymi rodzajami nadzienia — od słodkich aż po wytrawne. Jednym z ciekawszych połączeń smakowych są pierogi ze szpinakiem i serem. W tym artykule zdradzimy Ci przepis na pyszne, aromatyczne pierogi szpinakowe z twarogiem i odrobiną sera feta.

45min
łatwy
Knedle z faszerowanymi śliwkami
Dania główne

Knedle z faszerowanymi śliwkami

Pyszne knedle nadziewane faszerowanymi kremem o smaku białej czekolady śliwkami. To połączenie smaków, które z dodatkiem cynamonowej zasmażanej bułki tartej zapewni idealny słodki posiłek.

30min
łatwy
Walentynkowe ravioli z burakiem i fetą
Dania główne

Walentynkowe ravioli z burakiem i fetą

Te piękne czerwone serduszka to tak naprawdę pyszne pierożki, które nadają się idealnie na romantyczny obiad we dwoje.

60min
średni
Wegańskie pierożki dim sum z chlebowcem
Dania główne

Wegańskie pierożki dim sum z chlebowcem

Chińskie pierożki przygotowane na parze kryją w sobie bogactwo azjatyckich smaków! Ich wegańską wersję z jackfruitem (owocem chlebowca) przygotujecie dzięki przepisowi Kingi.

80min
średni
Ravioli ze szpinakiem — przepis, który pokochasz
Dania główne

Ravioli ze szpinakiem — przepis, który pokochasz

Ravioli ze szpinakiem to połączenie, które skradło serca tłumów na całym świecie. Aromatyczne pierożki z pszenicy durum nadziane świeżymi liśćmi z dodatkiem czosnku i innych pyszności doskonale odzwierciedlają ducha włoskiej kuchni. Jak przygotować ravioli, które skradnie i Twoje serce? Poznaj nasz przepis na ravioli ze szpinakiem robione od podstaw!

120min
średni
Pierogi z jagodami
Dania główne

Pierogi z jagodami

Tym razem Paweł proponuje obiad na słodko. Wypróbuj przepis na pyszne pierogi!

60min
średni
Leniwe pierogi
Dania główne

Leniwe pierogi

Łatwy przepis na pyszne kluski leniwe z okrasą orzechową! Sprawdź przepis Pawła Małeckiego na słodkie kopytka!

60min
łatwy
Pierogi z suszonymi śliwkami
Boże Narodzenie

Pierogi z suszonymi śliwkami

Słodkie smaki i świąteczne aromaty połączą się w pierogach Pawła! Sprawdź, jak przygotować śliwkowe nadzienie i migdałową okrasę!

90min
średni
Pierogi z serem
Dania główne

Pierogi z serem

Pierogi z serem twarogowym na słodko to prawdziwa klasyka domowej kuchni. Delikatne ciasto, aksamitne nadzienie z twarogu i odrobiny cukru, a do tego masło i śmietana na wierzch – tej kompozycji nie sposób się oprzeć. Nasza receptura to sprawdzony sposób na pierogi, które smakują jak u babci. Nie czekaj i przekonaj się sam!

60min
łatwy
Farsz do pierogów z serem parmigiano reggiano
Dania główne

Farsz do pierogów z serem parmigiano reggiano

Prosty w przygotowaniu i dzięki wyjątkowym dodatkom niezwykle aromatyczny, ziemniaczany farsz do domowych pierogów lub krokietów. Sprawdź ten przepis i zaskocz bliskich nowym smakiem!

20min
łatwy
Pierogi z soczewicą i masłem szałwiowym
Boże Narodzenie

Pierogi z soczewicą i masłem szałwiowym

Farsz z soczewicy i twarogu, w którym pojawia się wyrazista nuta chili i imbiru, ma wyjątkowy smak – nada on nowy charakter świątecznym pierogom. Podaj je z masłem szałwiowym i sprawdź, jak wspaniale smakują!

120min
średni
Uszka z kapustą i grzybami
Boże Narodzenie

Uszka z kapustą i grzybami

Uszka z kapustą i grzybami to wyśmienite danie, które zwykle podaje się wraz z wigilijnym barszczem. Delikatne, ręcznie lepione pierożki wypełnione aromatycznym farszem to prawdziwa uczta dla podniebienia. Spróbuj przyrządzić je wraz z nami!

115min
średni
Ravioli z cukinią i ricottą
Dania główne

Ravioli z cukinią i ricottą

Nic nie zachwyci fanów kuchni w stylu włoskim tak jak domowe ravioli! Przygotuj je, wykorzystując przepis Karola, i podaj z pysznym, maślano-ziołowym sosem.

120min
średni
Smażone pierogi z twarogiem, ziemniakami i kapustą
Boże Narodzenie

Smażone pierogi z twarogiem, ziemniakami i kapustą

Wyjątkowy przepis na pierogi z kruchego ciasta nadziewane aromatycznym twarogiem, ziemniakami i białą kapustą. Wypróbuj to smażone danie inspirowane kuchnią staropolską, z klasycznym twistem Karola.

40min
średni
Pierogi z kaszą gryczaną, serem i miętą
Dania główne

Pierogi z kaszą gryczaną, serem i miętą

Spróbuj pierogów z przepisu Karola Okrasy! Ciasto z dodatkiem mleka i masła doskonale otula farsz z twarogu, kaszy gryczanej i listków mięty.

60min
średni
Uszka z grzybami
Boże Narodzenie

Uszka z grzybami

Uszka z grzybami to danie, które przywołuje na myśl ciepło domu rodzinnego i wigilijne spotkania. Małe, zawijane pierożki w kształcie uszek stanowią nieodłączną część tradycji kulinarnej ludów słowiańskich. Jak przygotować apetyczne uszka z grzybowym farszem? Spróbuj zrobić to wraz z nami!

75min
łatwy
Pierogi z pieczarkami
Boże Narodzenie

Pierogi z pieczarkami

Pierogi z pieczarkami to pyszna alternatywa dla tradycyjnych pierogów z mięsem lub kapustą i grzybami podawanych podczas świąt. Aksamitny, grzybowy, aromatyczny farsz w połączeniu z delikatnym ciastem tworzy kompozycję wartą grzechu. Zrób z nami pierogi z pieczarkami!

55min
średni
Ravioli. Przepis z ricottą i parmezanem
Dania główne

Ravioli. Przepis z ricottą i parmezanem

Zobacz, jak krok po kroku przygotować ravioli z ricottą, szpinakiem i parmezanem, oblane sosem maślanym z szałwią!

120min
trudny
Pierogi z jagodami – przepis
Dania główne

Pierogi z jagodami – przepis

Kwintesencja smaku późnego lata. Jagody otulone delikatnym ciastem, czyli czas na pierogi!

60min
średni