Zupa rybna kokosowo-pomidorowa • przepis • składniki • przygotowanie
Kokos z rybą idą w parze, więc dlaczego nie wykorzystać tego połączenia w zupie? Koniecznie musisz spróbować!

Czas przygotowania
45 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTUJ RĘCZNIK PAPIEROWY
PRZYGOTOWANIE Umyte filety z ryb dokładnie osuszamy za pomocą ręcznika papierowego, kroimy na kawałki.
POKROJONĄ W PIÓRKA
cebulę i paprykę pokrojoną w paski przesmażamy na oliwie z oliwek, następnie dodajemy posiekaną papryczkę chili.
CAŁOŚĆ SMAŻYMY RAZEM
przez chwilę, następnie dodajemy białe wytrawne wino lub bulion, odparowujemy.
ZAWARTOŚĆ PATELNI PRZELEWAMY
do dużego rondla, dodajemy pomidory z puszki, mleczko kokosowe, koncentrat pomidorowy i wodę.
GOTUJEMY NA WOLNYM
ogniu około 20 minut.
PO TYM CZASIE
dodajemy obrane i pokrojone w niezbyt dużą kostkę ziemniaki i całość gotujemy jeszcze około 10 minut (ziemniaki muszą zrobić się miękkie).
ZUPĘ DOPRAWIAMY DO
smaku solą, pieprzem i cukrem.
NA SAM KONIEC
do zupy wkładamy kawałki filetów z ryb i gotujemy na małym ogniu jeszcze przez 4-5 minut (nie mieszamy, aby nie uszkodzić filetów!).
GOTOWĄ ZUPĘ NALEWAMY
na talerze, dekorujemy posiekaną kolendrą.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1968,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
492,2 kcal
Tłuszcz
28,4 g
Węglowodany
31,5 g
Błonnik
24,2 g
Białko
24,2 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Kompot jabłkowy
Jabłka, pigwa i odrobina słodyczy – to składniki na łatwy i pyszny kompot z jabłek!

Czekoladowy torcik z malinami
Efektowne ciasto składające się z puszystego, ciemnego biszkoptu, owocowej galaretki i gęstej, mocno czekoladowej polewy.

Owocowa niespodzianka. Grillowane szaszłyki z owoców
Lekki, orzeźwiający deser, który przygotujesz na… grillu! Nadziane na patyczki owoce i sos śliwkowy smakują wybornie!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Minipączki dyniowe
Proste, puszyste i niewymagające wyrastania. Takie są minipączki dyniowe. Wypróbuj ten przepis i sprawdź, jak wspaniale smakują te słodkie smakołyki idealne na sezon dyniowy!

Botwinka – przepis na zupę z botwiny
Zupa z botwiną to niezwykłe połączenie smaków, które zachwyca już od pierwszej łyżki Ta wiosenna zupa przygotowana z nowalijek, z główną gwiazdą w postaci botwiny, robi się praktycznie sama, a sam proces trwa nie więcej niż 40 minut. Odkryj wraz z nami przepis na najlepszą zupę z botwiny!

Kompot agrestowy
Pyszny na zimno i na ciepło! Spróbuj kompotu agrestowego według przepisu Kingi Paruzel!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Szałwiowe medaliony z polędwiczek z grilla
Doskonały sposób, by zaskoczyć gości na przyjęciu przy grillu – efektowne szaszłyki z cukinii oraz polędwiczek wieprzowych z szałwią.

Tołpyga w jajecznicy
Smażony filet z tołpygi przygotowany w niebanalny, a jednocześnie prosty i szybki sposób – w połączeniu z jajecznicą.

Owocowe koszyczki z ciasta francuskiego
Chrupiące koszyczki wypełnione soczystymi owocami to pyszny deser, który przygotujesz w niecałe 30 minut! Spróbuj!