Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 3
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
SMAŻYMY BOCZEK
Rozgrzewamy patelnię z dodatkiem oliwy z oliwek. Wykładamy plastry boczku i smażymy. Ściągamy z patelni.
SKŁADAMY KANAPKI
Chleb kroimy na kromki. Nacieramy je czosnkiem przekrojonym na pół i wykładamy na patelnię, przyrumieniamy. 3 kromki smarujemy pesto. Układamy na nich boczek i plastry sera cheddar. Przykrywamy drugą kromką. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C i czekamy, aż ser się rozpuści.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1324,5 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
441,5 kcal
Tłuszcz
27,1 g
Węglowodany
34,1 g
Błonnik
15,4 g
Białko
15,4 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Rolada cytrynowa
Domowa rolada z masą cytrynową doskonale sprawdzi się jako popołudniowy deser do kawy lub herbaty.

Tarta ze szparagami i cebulą
Szukasz niebanalnego pomysłu na szparagi? Zapiecz je z cebulą, masą jajeczną i kruchym ciastem, tworząc pyszną tartę.

Tort migdałowy "Mandorla
Pyszne ciasto, w którym tradycyjną mąkę zastąpiono mielonymi migdałami. Warto je przygotować – efekt jest powalający!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Zielone szparagi z burratą
Otwórz wiosenny sezon w kuchni z przepisem Kingi! Zielone szparagi podane z burratą i kruszonką z pieczywa to prosty i szybki sposób na lunch lub dodatek do obiadu.

Placki jogurtowe z sosem pomarańczowym
Na słodki obiad, deser lub śniadanie – wyborne racuszki jogurtowe z sosem pomarańczowym!

Long drink bananowo-czekoladowy z rumem
Spróbuj orzeźwiającego drinka z bananami, czekoladą i rumem!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Kanapka z focaccii z mortadelą i domowym pesto
Pyszna kanapka z focaccii z delikatną mozzarellą i włoską mortadelą. To świetny pomysł na śniadanie, przekąskę lub kolację we włoskim stylu.

Serniczki
Potrzebujesz pysznego i łatwego w przygotowaniu deseru? Wypróbuj przepis Pauli i zrób serniczki, które zachwycą Twoich gości!

Tagliatelle z koprem włoskim i kaparami
Spróbuj połączenia kopru włoskiego z kaparami i twarogiem! To doskonały dodatek do makaronu, na ciepło i na zimno!
