Ryba smażona z sałatką z fasoli • przepis • składniki • przygotowanie
Sałatka z dwoma rodzajami fasoli i aromatycznymi przyprawami doskonale podkreśla smak smażonego łupacza.

Czas przygotowania
60 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
średni
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY SAŁATKĘ
Zieloną fasolkę oczyszczamy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez 12-15 minut. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i osączamy. Czerwoną fasolę odcedzamy na sitku, opłukujemy i osączamy. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na gorącym oleju przez 1-2 minuty aż do zeszklenia. Dodajemy ziarna gorczycy i kolendrę, smażymy razem przez 1-2 minuty. Doprawiamy octem, cukrem, solą i pieprzem cayenne. Mieszamy z oboma rodzajami fasoli. Marynujemy przez 1 godzinę. Pomidory oczyszczamy i kroimy w kostkę. Dodajemy przed podaniem do sałaty, mieszamy i doprawiamy do smaku.
PRZYGOTOWUJEMY RYBĘ
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Mieszamy z pozostałymi przyprawami i przekładamy na płaski talerz. Masło roztapiamy, przelewamy na drugi talerz i studzimy.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1920,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
480,1 kcal
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
33,8 g
Błonnik
38 g
Białko
38 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Wątróbka drobiowa z cebulą i jabłkiem
Prosta wątróbka z cebulą i jabłkiem zyskuje nowe, wykwintne oblicze dzięki przepisowi Karola! Podaj to pyszne, tradycyjne danie ze słodko-ostrą glazurą miodową.

Babeczki waniliowe – przepis
Masz ochotę na coś słodkiego? Postaw na waniliowe babeczki z naszego przepisu! Delikatny aromat wanilii i puszyste ciasto zabiorą Cię w krainę słodkiego uniesienia. Poznaj nasz prosty przepis na muffinki z nutą wanilii!

Konfitura pomarańczowo-marchewkowa z imbirem
Pomarańcza i marchewka idą ze sobą w parze! Zwłaszcza, gdy wylądują razem zamknięte w słoiczku pod postacią pysznej konfitury!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Zapiekanka porowa z chlebem i szynką
Por w śmietanie zawsze smakuje doskonale, a zapieczony z serem, szynką i pszenno-żytnim chlebem wprost idealnie!

Tarta szpinakowa na spodzie z batatów
Szpinak i bataty to doskonałe połączenie, które świetnie sprawdzi się w tarcie. Koniecznie wypróbuj!

Chipsy ziemniaczane z solą, tymiankiem i kolorowym pieprzem
Domowy sposób na pyszną chrupiącą przekąskę oprószoną przyprawami – idealny pomysł na spotkania w gronie przyjaciół!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Bun bo nam bo - wietnamska sałatka z wołowiną
Bun Bo Nam Bo to świeża, aromatyczna i bogata wietnamska sałatka, która łączy w sobie różnorodne smaki i tekstury. Jest to danie, które doskonale sprawdzi się nawet jako danie główne. Przygotuj się na kulinarną podróż do Wietnamu i odkryj, jak łatwo można przygotować to pyszne danie w domowym zaciszu!

Kluski z makiem
Własnej roboty kluski oraz słodki mak z orzechami i skórką pomarańczową – coś wspaniałego!

Sałatka z amarantusem
Spróbuj lekkiej sałatki z amarantusem, rzodkiewką i groszkiem.