Rosół drobiowo-wołowy • przepis • składniki • przygotowanie
Długo gotowany rosół, który przygotujesz w mniej niż pół godziny. Wypróbuj triki Karola i wydobądź dzięki nim pełnię smaku z mięsa i warzyw – zaskocz rodzinę aromatyczną, tradycyjną zupą przy najbliższej okazji.

Czas przygotowania
25 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 10
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PODPIEKAMY MIĘSO I CEBULĘ
Mięso dokładnie myjemy i rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą cebulę obieramy i przekrawamy na pół. Następnie cebulę dokładamy do mięsa i całość pieczemy przez ok. 15 minut.
PRZYGOTOWUJEMY WYWAR
Pozostałe warzywa obieramy i układamy na dnie garnka. Następnie dodajemy do nich mięso, cebulę i 2 piramidki smaku. Całość zalewamy mocno schłodzoną wodą z kostkami lodu.
GOTUJEMY ROSÓŁ
Wywar gotujemy na małym ogniu przez ok. 1 godzinę. Po tym czasie zwiększamy ogień do średniego i gotujemy przez kolejne 2,5 godziny. Ugotowany rosół studzimy, wyjmujemy z niego piramidki smaku i w razie potrzeby odcedzamy.
Wartości odżywcze
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Okoń morski w sosie cytrusowym
Pieczony filet z okonia morskiego skropiony cytryną i podany w towarzystwie kremowego sosu śmietanowego z cytrusami.

Zapiekane kotleciki z serem i szynką szwarcwaldzką
Przekonaj się, jak można zmienić „zwykłe mielone” w wyrafinowane danie. Zainspiruj się pomysłem Kuchni Lidla!

Potrawka z kurczaka
To danie jest ponadczasowe. Wykorzystaj składniki z bulionu, by przygotować delikatnego kurczaka z warzywami w aksamitnym sosie. Nic się nie marnuje, a całość smakuje obłędnie!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Racuszki na kefirze z owocami
Wspomnienie dzieciństwa w udoskonalonym wydaniu. Ekstremalnie puszyste racuszki z owocami. Spróbuj i przenieś się do najlepszych smaków dzieciństwa!

Mus czekoladowy
Jak mus, to mus! Ale ten mus musisz spróbować!

Indyk caprese
Ten przepis na indyka w stylu włoskim to pomysł na szybki i łatwy obiad, który sprawdzi się zarówno na co dzień, gdy chcesz oszczędzić czas, jak i na wyjątkowe okazje.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Wegański pasztet z fasoli
Wyrazisty, lekko słodki smak wegańskiego pasztetu z białej fasoli uzyskasz, sięgając po składniki z przepisu Kingi – żurawiny i gruszkę! Spróbuj!

Kompot jabłkowy
Jabłka, pigwa i odrobina słodyczy – to składniki na łatwy i pyszny kompot z jabłek!

Francuskie tosty z karmelizowanymi jabłkami
Maślany croissant w oryginalnej odsłonie. Pachnące pieczywo i słodkie owoce to pomysł na śniadanie we francuskim stylu.