Orzeźwiający koktajl arbuzowo-melonowy • przepis • składniki • przygotowanie
Lekki, rześki napój, który sprawdzi się podczas gorących dni. Zaspokaja pragnienie, orzeźwia i smakuje naprawdę pysznie!

Czas przygotowania
10 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTUJ BLENDER 4
wysokie szklanki do koktajli Przygotowanie Wodę, kawałki arbuza i melona oraz sok z limonki razem miksujemy.
NASTĘPNIE ŁĄCZYMY Z
kruszonym lodem.
KOKTAJL PRZELEWAMY DO
wysokich szklanek i dekorujemy świeżymi owocami.
JEŚLI KOKTAJL BĘDĄ
spożywać osoby pełnoletnie, możemy do niego dodać 100 ml białego rumu.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
320 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
80 kcal
Tłuszcz
0,1 g
Węglowodany
6,5 g
Błonnik
0,5 g
Białko
0,5 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Jesienna owsianka
Rozgrzewająca owsianka z dodatkiem cynamonu, idealna na jesienne śniadanie. Spróbuj, jaka jest pyszna!

EKSPRESOWY BIGOS
Bigos w 25 minut? Tak! To możliwe! Wypróbuj ekspresowy przepis Karola Okrasy na ten kulinarny klasyk!

Policzki wołowe
Czy kiedykolwiek próbowałeś duszonych policzków wołowych? Tego wyjątkowego dania, które łączy w sobie delikatność i głębię powinien spróbować każdy. Nasz przepis pokaże Ci, jak krok po kroku przyrządzić ten wykwintny, a jednocześnie prosty posiłek. Zapraszamy!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Owsianka budyniowa
Malinowo-waniliowa owsianka budyniowa to idealny pomysł na udane rozpoczęcie dnia! Wykorzystaj termorobot MC Smart i przekonaj się, jak prosto można przygotować pełnowartościowe śniadanie.

Talarki pumpernikla z burakami
Zdrowa przekąska, która uświetni każde przyjęcie! Unikalne połączenie smaków doceni nawet najbardziej wymagający gość.

Marynata azjatycka
Doskonale sprawdzi się do dań z mięsa, a także jako sos do warzyw z woka. Idealnie podkreśli smak potraw kuchni azjatyckiej.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Zupa śledziowa
Tradycyjna zupa śledziowa, czyli rosopita to prawdziwa perła kuchni Kujaw i Pomorza. Łączy w sobie intensywny smak śledzi z delikatnością ziemniaków, tworząc niepowtarzalne, z pewnością dość zaskakujące danie. Choć może wydawać się nietypowym wyborem, warto jej spróbować. Zrób ją razem z nami!

Sok ogórkowo-szpinakowo-jabłkowy z kiwi
Wypróbuj nasz przepis na sok warzywno-owocowy, który możesz zabrać ze sobą do pracy lub szkoły. Jest pyszny i prosty!

Pamuła – zupa owocowa z okrasą
Zaskakująca, tradycyjna zupa owocowa z okrasą. Połączenie dobrze wysmażonego, wędzonego boczku, młodych ziemniaczków i kwaskowatej zupy na pewno zachwyci niejednego smakosza polskiej kuchni!