Wiosenny twarożek ze śmietaną, rzodkiewkami i ziołami • przepis • składniki • przygotowanie
Wesoły, jak szczypiorek na wiosnę, a do tego lekki i delikatny przepis Kingi na twarożek z pewnością zadowoli Twoje podniebienie i podniebienia Twoich gości!

Czas przygotowania
5 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE DODATKÓW
Do pojemnika miksującego dodajemy 7 rzodkiewek, 2 łyżki szczypiorku oraz 2 łyżki koperku. Całość miksujemy za pomocą termorobota kuchennego MC Smart, wykorzystując programgotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 6.Następnie zgarniamy składniki za pomocą szpatułki na dno pojemnika.
PRZYGOTOWANIE TWAROŻKU
Dodajemy twaróg, wlewamy zawartość jednego opakowania śmietany 18%, wszystko doprawiamy solą i pieprzem. Całość mieszamy, wykorzystując programgotowanie wg własnych ustawień / czas 10 sekund / obroty 4.
PODAJEMY TWAROŻEK
Przekładamy twarożek z urządzenia do miseczek lub na talerze i podajemy.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
432,7 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
216,3 kcal
Tłuszcz
15,6 g
Węglowodany
11,3 g
Błonnik
1,2 g
Białko
15,2 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Tort naleśnikowy z kremem i owocami
Najłatwiejszy, a jednocześnie pyszny tort to ten z naleśników. Przygotuj go z kremem kawowym i owocami!

Puszysty omlet na słodko
Omlet na słodko? To propozycja dla tych, którzy uwielbiają słodkie śniadania. Pyszny, bardzo łatwy i szybki w wykonaniu. Wypróbuj koniecznie!

„Podwodne” rogaliki migdałowe
Sprawdź pomysł Pawła na przygotowanie wyjątkowo puszystych i zaskakująco smacznych rogalików, ciekawą „wodną” metodą!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Ciasto cytrynowe
Sprawdź nasz przepis i przygotuj wyśmienite ciasto cytrynowe. W okamgnieniu cytrynowo-waniliowe aromaty zagoszczą w Twojej kuchni, a przy pomocy termorobota MC Smart zrobisz to ciasto szybko i sprawnie.

Kotlety z boczniaków
Chrupiące kotlety z boczniaków, które zasmakują nie tylko wegetarianom. Sprawdź, jak szybko przyrządzić te grzyby tak, by smakowały naprawdę dobrze.

ZIELONY MAJONEZ
Zielony majonez ze szczypiorkowym wiosennym aromatem – łatwy i szybki w przygotowaniu. Urozmaici niejedną kanapkę i niejedno danie!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Nadziewane czekoladowe zajączki
Zobaczcie, jak łatwo urozmaicić gotowe figurki czekoladowych zajączków i dodać im smaku. Sami zróbcie puszysty krem limonkowy na bazie serka mascarpone i śmietanki, dodajcie migdałowych ciasteczek oraz malin i gotowe!

Jajka na miękko
Jajka to jedne z podstawowych składników kulinarnych — ich wartość jest właściwie niepodważalna. Jajka można dodawać do potraw i wypieków jako środek spulchniający, ale równie często podaje się je jako samodzielne danie, gotując na wiele różnych sposobów. Jednym z tych najpopularniejszych jest przepis na jajka na miękko.

Galettes z grzybami i szynką
Galletes to pyszna alternatywa dla klasycznych naleśników. Możesz codziennie przygotować je z innymi dodatkami.