Korzenne pancakes • przepis • składniki • przygotowanie
Puszyste i pyszne pancakes z wykorzystaniem przyprawy do piernika. Trudno wyobrazić sobie lepsze słodkie śniadanie w jesienny lub zimowy poranek.

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
TWORZYMY MIKS SUCHYCH SKŁADNIKÓW
Wszystkie składniki przesiewamy do miski i dokładnie mieszamy. Miks przesypujemy do szklanego słoika.
PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA KORZENNE PANCAKES
Masło roztapiamy i odrobinę studzimy. W misce łączymy 1 szklankę suchej mieszanki, mleko, jajko i masło.
SMAŻYMY PANCAKES
Patelnię smarujemy olejem i nagrzewamy. Na patelnię wylewamy ciasto tak, aby powstały 2-3 pancakes. Smażymy je na średnim ogniu na złoty kolor.
PODAJEMY PANCAKES
Na talerz nakładamy 3-4 pancakes i podajemy je z kawałkiem masła i syropem klonowym do smaku.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
3921,3 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
1960,6 kcal
Tłuszcz
74,7 g
Węglowodany
257,8 g
Błonnik
6,3 g
Białko
63,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Czekoladowe pancakes
Poznajcie przepis na czekoladowe pancakes. To doskonały pomysł na szybką, łatwą w przygotowaniu przekąskę, którą można zaserwować na imprezie lub po prostu gdy poczujecie chęć na słodkie co nieco.

Sernik na zimno z masłem orzechowym i kajmakiem
Prosty sernik w amerykańskim stylu stanie się gwiazdą każdej imprezy! Wykorzystaj masło orzechowe i przepis Pawła, by oczarować gości doskonałym ciastem bez pieczenia!

Pajęczynowe pancakes dyniowe
Wypróbuj ten świetny przepis na pancakes w kształcie pajęczyn, które w dodatku smakują dynią. Jesienne śniadania jeszcze nigdy nie były tak strasznie pyszne!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Kanapki według Karola Okrasy
Kanapki nie muszą być nudne! Chrupiące pieczywo i smakowite dodatki to prosty i pyszny sposób na zdrowy posiłek.

Wegańskie flaczki z boczniaków
Proste i szybkie w przygotowaniu wegańskie flaczki z boczniaków, których posmakować będzie chciał każdy! Spróbuj choć raz tej alternatywnej wersji, a wracać będziesz do niej już zawsze!

Pieczona feta z warzywami
Feta w roli głównej! Ten najbardziej znany grecki ser świetnie nadaje się do zapiekania, więc warto przyrządzić go w formie bogatego talerza przekąsek, pełnego warzyw i chrupiących dodatków.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Naleśniki z farszem
Jak wykorzystać danie z poprzedniego dnia? Wypróbuj nasz przepis na pyszne naleśniki!

Szybka pasta alla siracusana
Kuchnia we włoskim stylu to źródło prostych przepisów na makaron. Wypróbuj mocno pomidorowy i ostry smak pasty alla siracusana.

Lodowy trifle jeżynowo-bananowy
Wyborny deser lodowy z bitą śmietaną łączący różnorodność smaków: słodką nutę banana oraz cierpki smak jeżyn.