Odwrócona tarta z kiełbasą • przepis • składniki • przygotowanie
Ciekawa, prosta i pyszna! Odwrócona tarta z kiełbasą to sposób na szybki obiad. Przygotuj ją według przepisu Kingi!

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 10
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
KROIMY CEBULĘ I KIEŁBASĘ
Cebulę obieramy i kroimy w cienkie talarki. Kiełbasy przekrawamy wzdłuż na pół.
PODSMAŻAMY CEBULĘ I KIEŁBASĘ
Na żeliwnej patelni na 1 łyżce oliwy podsmażamy pokrojoną cebulę wraz z posiekanym drobno rozmarynem. Całość oprószamy solą. Cebula powinna się delikatnie zarumienić i zeszklić. Podsmażoną cebulę przekładamy do miski.
PIECZEMY TARTĘ
Na kiełbasy wykładamy przygotowaną wcześniej cebulę, a następnie ciasto francuskie. Ciasto nakłuwamy widelcem.
PODAJEMY TARTĘ
Tartę wyjmujemy z piekarnika, przykrywamy dużym talerzem i energicznym ruchem odwracamy patelnię, by tarta znalazła się na nim.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2656 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
265,6 kcal
Tłuszcz
19,9 g
Węglowodany
14,1 g
Błonnik
6,9 g
Białko
6,9 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Pierś kurczaka faszerowana serem Pont-L’Evêque z zapiekanką z serem i warzywami
Istotnym składnikiem tej potrawy jest francuski ser deserowy pont l’eveque, nadający całości niepowtarzalny smak.

Bowl z kaszą orkiszową, warzywami i tofu
Nie ma to jak dobry bowl! Z kaszą orkiszową, tofu i warzywami będzie smakować naprawdę wyśmienicie! To idealne, nieskomplikowane danie, które sprawdzi się na obiad lub kolację.

Zupa cebulowa zapiekana z serem francuskim
Czujecie już ten cudowny aromat? My też! Wszystko to, dzięki Karolowi i jego wyjątkowej zupie cebulowej zapiekanej z serem francuskim! Przepis na nią możecie sprawdzić już teraz!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Nuggetsy z halloumi
Delikatny i lekko słony ser w chrupiącej panierce, czyli pomysł na bezmięsne nuggetsy w greckim stylu. To pyszna przekąska, która mile zaskoczy gości podczas kolejnego spotkania.

Schab z bazylią i szynką szwarcwaldzką na peperonacie
Plastry mięsa smażone z szynką szwarcwaldzką i bazylią, a do tego warzywny sos – przepis na schab w zupełnie nowej odsłonie.

Polędwiczki z piersi indyka z warzywami
Gotowane na parze polędwiczki z piersi indyka podane z soczystymi warzywami i kuskusem perłowym. Proste w przygotowaniu i lekkie danie, które świetnie sprawdzi się na obiad w tygodniu i nie tylko.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Wegetariańskie knedle z wytrawnym farszem twarogowym
Sięgnij po klasyk w nowej, wegetariańskiej wersji! Ten przepis z pewnością zagości u Ciebie na dłużej!

Pizza śniadaniowa na słodko
Słodka pizza śniadaniowa, czyli granola w wyjątkowej odsłonie! Duża liczba świeżych owoców i krótki czas przygotowania to idealne połączenie na rodzinne śniadanie. Sprawdź, jakie to proste!

Trio sosów do grilla
Trzy sosy, które idealnie sprawdzą się na każdym spotkaniu przy grillu i z każdą potrawą. Przekonaj się, jak łatwo je przygotować.