Sałatka z kaszy jaglanej z mandarynką i granatem • przepis • składniki • przygotowanie
Jeśli preferujesz kuchnię bez mięsa, to sałatka z kaszy jaglanej, pestek granatu i rukoli przypadnie Ci do gustu.

Czas przygotowania
40 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE KASZĘ PŁUCZEMY,
przekładamy do garnka i zalewamy wodą (wody powinno być dwa razy więcej niż kaszy).
GOTUJEMY NA ŚREDNIM
ogniu około 20 minut, mieszając od czasu do czasu, aż cała woda zostanie wchłonięta przez kaszę.
ZDEJMUJEMY Z OGNIA
i przekładamy kaszę do dużej miski.
DO MISKI DODAJEMY
rukolę.
MANDARYNKI FILETUJEMY I
dodajemy do reszty składników.
GRANAT OBIERAMY, JEGO
ziarna wrzucamy na suchą patelnię i podsmażamy delikatnie, mieszając przez 2-3 minuty.
DODAJEMY DO
sałatki.
OLIWĘ Z OLIWEK
mieszamy z octem balsamicznym i musztardą.
PRZYPRAWIAMY SOLĄ I
pieprzem do smaku.
GOTOWYM SOSEM POLEWAMY
sałatkę.
POSYPUJEMY POSIEKANYMI
migdałami.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1808 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
452 kcal
Tłuszcz
11,8 g
Węglowodany
77,3 g
Błonnik
10,7 g
Białko
10,7 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Pistacjowe placki ze skyru
Świetny przepis na wartościowe śniadanie, kolację czy przekąskę. Te placki ze skyru z dodatkiem kremu pistacjowego podbiją Wasze serca i żołądki.

Ciasto kokosowe z migdałami – przepis
Słodki przekładaniec posypany migdałami. Warstwy deseru tworzy wypełnione wiórkami ciasto i mus na bazie mleczka kokosowego.

Ciasteczka cytrynowe
Cytryna na słodko, czyli doskonałe ciasteczka z białą czekolada. Sięgnij po przepis Pawła i sprawdź, jak chrupią!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Zupa jarzynowa z brukselką
Wykorzystaj mrożonkę na zupę jarzynową Freshona i przygotuj pyszną zupę!

Pizza bąbelkowa
Pizza, jakiej jeszcze nie znacie, czyli bąbelkowa. Kulki ciasta nadziane serem brie, podpieczone i idealne do odrywania i jedzenia z ulubionym sosem. Wypróbujcie ten przepis podczas kolejnej imprezy!

Kurczak pieczony w marynacie orzechowej z młodymi warzywami
Soczyste mięso w złocistej skórce marynowane w dwóch rodzajach sosu, podane z chrupiącymi warzywami. Doskonałe!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Dżem z włoskich śliwek
Śliwkowa słodycz według receptury Anny Muchy. Wypróbuj przepis na pyszny dżem!

Lody arbuzowe na patyku
Owoce na patyku, czyli arbuzowe lody z kiwi, to świetna przekąska na upalne dni. Sprawdź, jak łatwo je przygotować według przepisu Pawła!

Deser karmelowy z ryżem preparowanym
Paweł przygotowuje deser inspirowany tradycyjnymi szyszkami – ryż preparowany i słony krem kajmakowy! Pycha!