Crostini z szynką i brzoskwiniami • przepis • składniki • przygotowanie
Chrupiące, złociste grzanki ze smakowitymi dodatkami – przekąska, która sprawdzi się na każdym przyjęciu.

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
KROMKI CHLEBA UKŁADAMY
obok siebie na blasze do pieczenia i krótko podpiekamy w rozgrzanym piekarniku z włączoną opcją grillowania.
MOZZARELLĘ KROIMY W
plastry.
BRZOSKWINIE MYJEMY, KROIMY
na pół, pozbawiamy pestek i kroimy w plasterki.
KROMKI CHLEBA SKRAPIAMY
oliwą z oliwek, obkładamy plastrami brzoskwiń, porwaną na kawałki szynką i mozzarellą.
ZAPIEKAMY OKOŁO 3
minut w piekarniku.
POSYPUJEMY ŚWIEŻO ZMIELONYM
pieprzem i podajemy.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1732,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
433,1 kcal
Tłuszcz
18,6 g
Węglowodany
42,6 g
Błonnik
24,2 g
Białko
24,2 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Makaron z pesto szpinakowym
Delikatny makaron z domowym pesto szpinakowym to idealne połączenie zdrowych składników i wspaniałego smaku. Aromatyczne pesto z dodatkiem bazylii, cytryny i parmezanu podbije każde podniebienie!

Risotto cytrynowo-kaparowe ze smażonymi krewetkami
Aksamitne risotto i idealnie przyrządzone krewetki skropione cytryną doskonale współgrają ze sobą w tym daniu. Przygotuj klasykę kuchni w stylu włoskim dla siebie i bliskich!

Bazyliowy dressing z orzechami włoskimi
Bazylia i orzechy to połączenie, które tworzy aromatyczny dressing. Zobacz, jak go przygotować w 2 minuty!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Jogurtowy serniczek z airfryera
Pyszny serniczek, który przygotujesz w 10 minut – i to w delikatnie odchudzonej wersji, dzięki wykorzystaniu jogurtu zamiast sera. Spróbuj i przekonaj się, jak pyszne są ciasta z airfryera.

Pesto ze szpinaku
W świecie kulinarnym pesto jest jednym z najbardziej cenionych sosów. Dodanie pesto do potrawy potrafi w kilka chwil przekształcić ją w prawdziwe dzieło sztuki kulinarnej. Pesto ze szpinaku to jedno możliwych z wariantów. Jak je zrobić? Przekonaj się sam!

Nalewka z rokitnika z pigwą
Rokitnik i pigwa doskonale nadają się do przygotowania jesiennej nalewki. Wykorzystaj przepis Pawła, by zamknąć w butelce moc tych wyjątkowych i pysznych owoców!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Kurczak z chili
Kurczak w wersji na ostrrro! Idealny na rodzinny obiad lub przyjęcie, najlepiej smakuje w towarzystwie ryżu i warzyw.

Śląskie pieczonki z kociołka
Kociołek pełen sycących rozmaitości, czyli pieczonki, to regionalna potrawa popularna na Śląsku i w okolicach Jury Krakowsko-Częstochowskiej. Świetna alternatywa dla dań z grilla, idealna, gdy planujesz gotowanie na świeżym powietrzu!

Penne z kawałkami polędwicy i pieczarkami
Makaron penne, kawałki soczystej polędwicy i pieczarki tworzą razem doskonałą kompozycję smaku. Musisz wypróbować!