
Zupa solanka
Spróbuj rozgrzewającej zupy z wołowiną, kiełbasą i warzywami!
Pyszne przepisy inspirowane smakami z całego świata

Spróbuj rozgrzewającej zupy z wołowiną, kiełbasą i warzywami!

Rosół z indyka to klasyczne, domowe danie, które pomimo mniejszej popularności w stosunku do rosołu z kury lub kurczaka jest bardzo cenione w kuchni ze względu na swój bogaty smak. Delikatny bulion z mięsa indyka, w połączeniu z aromatycznymi warzywami i przyprawami, tworzy idealne danie na niedzielny obiad. Jego przygotowanie jest proste, a efekt zachwyca zarówno dorosłych, jak i dzieci.

Aromatyczny bulion z goździkami, anyżem i cynamonem. Do tego kaczka z chrupiącą skórką. To ramen według Karola Okrasy!

Masz ochotę na miseczkę pełną rozgrzewających smaków w stylu meksykańskim? Zupa taco według przepisu Kingi poleca się na chłodniejsze dni!

Khao soi to tradycyjna tajska zupa curry, która zyskuje coraz większą popularność na całym świecie. Charakteryzuje się wyjątkowym połączeniem smaków, aromatycznych przypraw i mleka kokosowego, co sprawia, że jest to danie niezwykle sycące, a jednocześnie lekkie. Przygotujmy razem tę pyszną zupę!

Karol przygotował kapuśniak na wywarze z kaczki z dodatkiem orzeźwiającej sałatki z nutą limonki i kolendry!

Doskonały na obiad, rozgrzewa w zimne wieczory i smakuje każdemu! Poznaj przepis na rosół z kurczaka z warzywami.

Tantanmen ramen to japońska wersja pikantnej, sezamowej zupy, inspirowanej chińską kuchnią. Charakteryzuje się bogatym smakiem, kremowym bulionem oraz aromatycznymi dodatkami. To idealna propozycja dla miłośników wyrazistych i pikantnych potraw, która doskonale rozgrzewa i zaspokaja apetyt. Jak zrobić ten pyszny ramen w domu? Już zdradzamy przepis!

Lekka, prosta, pikantna, pełna aromatycznych przypraw – taka jest zarówno kuchnia tajska, jak i zupa według przepisu Okrasy!

Bardzo sycąca, klasyczna węgierska zupa. W tym przepisie wzbogacono ją orzeźwiającym smakiem skórki cytrynowej.

Zupa kukurydziana to pyszne i rozgrzewające danie, które zdobyło niejeden żołądek. Sprawdź jej nową odsłonę z dodatkiem cukinii i chrupiących skwarków z boczku.

Orientalna zupa, pachnące imbirem - doskonała na rozgrzanie w najchłodniejsze dni!

Idealna dla miłośników chudego mięsa i kuchni świata! Spróbuj zupy w stylu meksykańskim z indykiem, fasolą i kolendrą – prostej, sycącej i z charakterem!

Propozycja przeznaczona nie tylko dla fanów złocistego trunku – pyszna zupa na bazie kurczaka podawana z grzankami.

Wypróbuj przepis Karola Okrasy na aromatyczny rosół z pieczonej gęsi i warzyw. To zupa doskonała na jesienne dni!

Zupa ryżowa z kurczakiem to idealne danie dla tych, którzy poszukują lekkiej i delikatnej potrawy. Jej subtelny smak i łatwo przyswajalne składniki sprawiają, że jest doskonałym wyborem dla osób na diecie oraz tych, które preferują lekką kuchnię. Delikatne mięso z kurczaka i lekkość ryżu tworzą harmonijną kompozycję, która nie obciąża żołądka. Odkryjcie, jak łatwo można ją zrobić!

Odkryj na nowo smak polskiej gęsiny! Najlepiej ze sprawdzonym przepisem Karola Okrasy, dzięki któremu przygotujesz najlepszy kapuśniak na esencjonalnym, domowym wywarze. Spróbuj koniecznie!

Zaskakująca i przepyszna wariacja na temat klasyki polskiej kuchni! Przygotuj zupę gołąbkową – mocno pomidorową i sycącą dzięki dodatkowi kapusty i mięsa mielonego.

Latem najlepiej smakują lekkie zupy! Przygotuj szczawiową na mocnym wywarze z gęsi i z efektownym jajem poszetowym.

Gdy rodzima tradycja spotyka się z azjatyckimi inspiracjami, powstaje zupa idealna na chłodniejsze dni: kapuśniak z kimchi! Ta wersja polskiego klasyka jest prosta, szybka i stworzona dla tych, którzy – tak jak Karol – lubią eksperymentować ze smakiem.

Flaki wołowe to tradycyjna polska zupa, która od wieków gości na polskich stołach, szczególnie w te chłodniejsze dni. To danie o charakterystycznym smaku, które zachwyca głębią aromatów i bogactwem przypraw. Przygotowanie flaków wymaga cierpliwości, ale efekt jest tego wart. Zrób z nami pyszne flaki wołowe!