Zielony koktajl z selerem i jabłkiem • przepis • składniki • przygotowanie
Ten zielony koktajl na bazie selera i jabłka to świetny sposób na uzupełnienie codziennej diety w błonnik. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do śniadania lub zdrowa przekąska.

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 1
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY KOKTAJL
Jabłko kroimy w ćwiartki. Cytrynę i imbir obieramy. Wszystkie składniki koktajlu dodajemy do pojemnika miksującego i miksujemy używając programu„własne ustawienia” / czas: 45 sekund / prędkość: 9.
PODAJEMY KOKTAJL
Gotowy napój przelewamy do szklanki przez sitko o drobnych oczkach i podajemy od razu.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
176,7 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
176,7 kcal
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
47,4 g
Błonnik
9,8 g
Białko
3,1 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Smażony dorsz z czosnkowo-cytrynowym masłem
Przygotuj dorsza w wersji delux – usmaż go z mieszanką masła, sera i musztardy. Będzie smakował wspaniale!

Brownie z espresso i wiśnią
Szukasz pomysłu na domowy deser? Zobacz, jak przygotować pyszne czekoladowe ciasto z dodatkiem espresso i wiśni.

Crostini z serem brie i miechunką
Chrupiące kawałki bagietki z oryginalną kompozycją dodatków. Pyszna przekąska dla wielbicieli dobrego smaku.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Wysokobiałkowe bułki z serkiem wiejskim
Przepyszne domowe bułki, które dzięki dodatkowi serka wiejskiego zawierają dodatkową porcję białka. Przygotuj je i przekonaj się, jak świetnie smakują!

Grillowane wegekiełbaski z sosem miodowo-pomidorowym
Coś na szybko, z grilla i to w wersji wege? Tak, to możliwe! Te kiełbaski pokochasz za ich smak i łatwość przygotowania.

Okoń morski w sosie cytrusowym
Pieczony filet z okonia morskiego skropiony cytryną i podany w towarzystwie kremowego sosu śmietanowego z cytrusami.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Ciasto cukiniowo-makowe
Oryginalne ciasto z cukinią, makiem i kremem śmietankowym. Łatwe w przygotowaniu i smaczne – wypróbuj!

Pieczony kurczak piri-piri
Ostra marynata i pieczone warzywa to podstawa kurczaka piri-piri! Wypróbuj południowe danie z charakterem – to świetny pomysł na sycący obiad!

Sznycel z halloumi
Takiego sznycla na pewno nie znacie! Zamiast z wieprzowiny lub kurczaka Kinga przygotowała go, panierując ser halloumi. Jest pyszny, chrupiący i podany z sałatką w greckim stylu – idealny na obiad lub kolację.