Trzypoziomowe tosty (wieża kanapkowa) • przepis • składniki • przygotowanie
Zaskocz swoje pociechy! Tosty ze zdrowymi dodatkami podane w oryginalny sposób z pewnością przypadną im do gustu.

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE RZODKIEWKI OCZYSZCZAMY
i kroimy w cienkie plasterki.
RZEŻUCHĘ OCZYSZCZAMY, MYJEMY
i dobrze osączamy.
TWAROŻEK MIESZAMY Z
przecierem pomidorowym.
DOPRAWIAMY SOLĄ I
pieprzem, dodajemy rzeżuchę i mieszamy.
Z PLASTRÓW GOUDY
usuwamy skórę, plastry przekrawamy na pół.
TOSTY OPIEKAMY.
4 TOSTY SMARUJEMY
masłem i kładziemy na nich goudę i mortadelę.
4 TOSTY SMARUJEMY
kremem z rzeżuchy i kładziemy na nich plasterki rzodkiewki.
UKŁADAMY NA TOSTACH
z serem i mortadelą.
PRZYKRYWAMY POZOSTAŁYMI TOSTAMI
i lekko dociskamy.
TOSTY PRZEKRAWAMY WEDŁUG
upodobania – po przekątnej na pół – i w każdy kawałek wbijamy wykałaczkę.
WSKAZÓWKA
NA TOSTACH: kładziemy dowolny rodzaj sera i kiełbasy według upodobania.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1550,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
387,6 kcal
Tłuszcz
22,2 g
Węglowodany
32 g
Błonnik
16 g
Białko
16 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Bułka z pastą z orzechów
Świeże bułki z dynią idealnie pasują do smakowitej pasty z rozmaitych orzechów, suszonych pomidorów oraz czosnku.

Placki jogurtowe z sosem pomarańczowym
Na słodki obiad, deser lub śniadanie – wyborne racuszki jogurtowe z sosem pomarańczowym!

Pasztet drobiowy
Pasztet drobiowy to klasyczne danie, które idealnie sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i podczas wyjątkowych okazji. Jego delikatna konsystencja i wyrazisty smak sprawiają, że świetnie smakuje z pieczywem, jako przystawka lub dodatek do sałatek. Przygotowanie pasztetu drobiowego jest prostsze, niż mogłoby się wydawać. Zrób go razem z nami!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Aromatyczna karkówka z grilla
Sposób na udanego grilla? Soczyste kawałki karkówki przygotowane w musztardowej marynacie z dodatkiem pachnących ziół.

Placuszki z jajkiem i dymką
Puszyste placuszki na bazie maślanki z jajkiem na twardo i świeżą dymką to prosta w przygotowaniu przekąska. Są lekkie i aromatyczne, dzięki czemu sprawdzą się idealne jako dodatek do dań oraz drugie śniadanie do szkoły czy pracy.

Kuskus z duszoną sałatą i kremem czosnkowym
Sałata rzymska smakuje wyśmienicie z nutą pomarańczy. Przygotuj ją z aromatycznym kuskusem i kremem czosnkowym.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Napój radości
Przypominający w smaku likier jajeczny napój bezalkoholowy, który można podawać na gorąco, na zimno lub jako dodatek do kaw i deserów. Koniecznie sprawdźcie, jaki jest pyszny i ile przynosi radości!

Ekspresowy krem z groszku
Pomysł na błyskawiczną zupę dla zabieganych: kremowa kompozycja z zielonego groszku z dodatkiem pysznej mozzarelli!

Burek ze szpinakiem
Ciasto filo wypełnione nadzieniem szpinakowym z dodatkiem sera feta, to śródziemnomorski przysmak nazwany burkiem. Przygotuj go według przepisu Kingi.