Sok i sałatka owocowa • przepis • składniki • przygotowanie
Przygotuj owocowe śniadanie, jakie jada na co dzień amerykańska modelka i aktorka - Laura James!

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
WYCISKAMY SOK Z POMARAŃCZY,
grejpfruta i cytryny. Doprawiamy sokiem z limonki. Przelewamy do szklanki wraz z miąższem pozbawionym pestek. Kilka listków mięty rozgniatamy w dłoniach, nacieramy brzeg szklanki i wrzucamy do soku. Ozdabiamy gałązką świeżej mięty.
POMARAŃCZE ORAZ GREJPFRUTY OBIERAMY,FILETUJEMYI
kroimy na mniejsze cząstki. Przekładamy do miski i polewamy sokiem wyciśniętym z cytryny. Dodajemy borówki amerykańskie. Sałatkę możemy wzbogacić o cząstki limonki lub innych owoców.
IMBIR, PIETRUSZKĘ ORAZ ORZECHY
siekamy i dodajemy do owoców. Sałatkę polewamy miodem, oliwą z oliwek i doprawiamy do smaku chili. Wszystkie składniki mieszamy. Sałatkę wraz z dressingiem przekładamy do dwóch miseczek. Ozdabiamy listkami pietruszki.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1135,0 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
567,5 kcal
Tłuszcz
19,8 g
Węglowodany
99,9 g
Błonnik
12,6 g
Białko
12,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Chlebek bananowy
Do kawy, do mleka, z masłem – to słodkie amerykańskie ciasto możesz jeść na wiele sposobów, a przygotujesz je dzięki szybkiemu i łatwemu przepisowi Darii. Do dzieła!

Pumpkin pie – ciasto korzenno-dyniowe
Klasyczne ciasto w stylu amerykańskim, czyli pumpkin spice! Ta tarta na idealnym kruchym cieście wypełniona aromatycznym dyniowym nadzieniem to spełnienie kulinarnych marzeń w jesienne popołudnie.

Biscuits and gravy — południowoamerykańskie danie śniadaniowe
Biscuits and gravy to klasycznie danie kuchni południowoamerykańskiej, które zachwyca swoją prostotą i nietypowym połączeniem smaków. Delikatne, maślane bułeczki podawane z kremowym sosem na bazie mleka i aromatycznej kiełbasy tworzą niecodzienną kompozycję. Odkryj z nami smaki amerykańskiego Południa!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Pieczony naleśnik z gruszkami i kardamonem
Efektowny i aromatyczny pieczony naleśnik inspirowany kuchnią skandynawską. Delikatne ciasto w połączeniu z karmelizowanymi gruszkami i nutą kardamonu to idealny pomysł na śniadanie, deser lub podwieczorek.

Sushi z banana
Sushi z banana, czyli słodka przekąska, która idealnie sprawdzi się jako drugie śniadanie w szkole lub w pracy. Zobacz, jaka jest łatwa w przygotowaniu!

Bułka z pastą z orzechów
Świeże bułki z dynią idealnie pasują do smakowitej pasty z rozmaitych orzechów, suszonych pomidorów oraz czosnku.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Stek z combra jelenia z sokiem cytrynowym
Nie ma to jak idealnie wypieczony stek. To doskonała propozycja na sycący obiad. Dodaj swojej kuchni nieco dzikości i przygotuj aromatyczny stek z combra jelenia z sokiem cytrynowym!!

Placki z szynką i serem
Idealna propozycja na lunch, posiłek do pracy czy ciepłą kolację. Dwa placki wypełnione klasycznymi składnikami, których smak nigdy się nie znudzi!

Kanapka Elvisa
Kanapka Elvisa, niegdyś zwana „złotem głupca”, to prawdziwa uczta dla fanów niecodziennych połączeń smakowych. Łączy w sobie słodycz dojrzałego banana, kremową konsystencję masła orzechowego i słony, chrupiący boczek — brzmi dziwnie? Ale smakuje wprost niesamowicie! Spróbuj zrobić ją wraz z nami!