Śniadaniowa pizza z serka wiejskiego • przepis • składniki • przygotowanie
Ta pizza jest najbardziej fit, czyli taka na cieście z dodatkiem serka wiejskiego, na której jako dodatek króluje wędzony łosoś. To idealny pomysł na pyszne i pełne białka śniadanie!

Czas przygotowania
10 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
WYRABIAMY CIASTO
Wszystkie składniki na spód do pizzy przekładamy do pojemnika miksującego i wyrabiamy z nich ciasto, wykorzystując program„własne ustawienia” / czas: 30 sekund / obroty: 1.
PIECZEMY SPÓD DO PIZZY
Ciasto przekładamy na oprószony mąką blat i wałkujemy je, formując placek o średnicy ok. 23 cm. Tak przygotowany spód przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez ok. 18 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 200°C.
UKŁADAMY DODATKI NA PIZZY
Upieczony spód do pizzy smarujemy serkiem śmietankowym i układamy na nim łososia i plastry rzodkiewki. Następnie całość skrapiamy sokiem z cytryny, ozdabiamy koperkiem i oprószamy solą i pieprzem do smaku.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1403 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
701,5 kcal
Tłuszcz
32,2 g
Węglowodany
71,1 g
Błonnik
9,7 g
Białko
34,4 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Dynia pieczona w piekarniku - w ziołach
Pyszna przekąska lub aromatyczny dodatek do obiadu – delikatne kawałki pieczonej dyni z idealnie dobraną kompozycją ziół.

Bruschetta z pomidorami
Chrupiące pieczywo, oliwa z pierwszego tłoczenia i soczyste, świeże pomidory — brzmi jak pomysł na danie idealne, czyli bruschettę z pomidorami. Prostota i wyjątkowy smak tych

Wegański makowiec na bezglutenowym spodzie
Kinga z pomocą swojej bratanicy pokaże Ci, jak przygotować pyszny makowiec z mnóstwem bakalii, na bezglutenowym, kruchym spodzie.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Pikle - z ogórków, marchewki i cebuli
Aromatyczne, wyraziste w smaku, idealnie chrupiące - pikle z ogórków i innych warzyw to prawdziwy skarb każdej spiżarni. W przepisie Kingi Paruzel na warzywne sałatki marynowane kluczem do sukcesu jest odpowiednie połączenie składników i proporcji. Ostra zalewa do pikli sprawia, że warzywa zachowują swoją chrupkość, jednocześnie nabierając wyrazistego, intensywnego smaku

Sos musztardowy
Sos musztardowy to pyszny dodatek, który doskonale komponuje się z mięsem, rybami czy jajkami. Jego delikatna kremowa konsystencja w połączeniu z wyrazistym smakiem musztardy sprawia, że staje się on nieodłącznym elementem wielu dań. Przygotujmy ten sos razem!

Zakwas z buraków na barszcz czerwony
Podstawa domowego barszczu czerwonego to dobry zakwas, który z łatwością przygotujesz w swojej kuchni dzięki przepisowi Karola!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Biała kiełbasa zapiekana w sosie musztardowo-piwnym
Aromatyczna zapiekanka z białą kiełbasą i sosem musztardowo-piwnym to danie, które odmieni niejedną Wielkanoc. Wypróbuj przepis Karola i sprawdź, jak proste jest przygotowanie efektownego obiadu!

Kolorowe pasty kanapkowe
Dzięki temu przepisowi Twoje kanapki zawsze będą kolorowe i apetyczne! Wybieraj spośród past – z burakiem, łososiem, pieczoną rybą i suszonymi pomidorami

Krem pierniczkowy
Prosty w przygotowaniu i smakujący świętami krem pierniczkowy, który będzie świetnym dodatkiem do naleśników, gofrów, placuszków i kanapek. Odmień swoje śniadania na słodko!