Pudding brzoskwiniowy • przepis • składniki • przygotowanie
Miękkie brzoskwinie i smak ciasteczek to połączenie, które pokochają dzieciaki, zwłaszcza jeśli przygotują ten pyszny deser razem z Wami!

Czas przygotowania
25 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
BLENDUJEMY I GOTUJEMY BRZOSKWINIE
Brzoskwinie blendujemy w wysokim naczyniu na gładki mus, przelewamy do rondelka i podgrzewamy na małym ogniu.
BLENDUJEMY SKŁADNIKI BAZY
W oddzielnym naczyniu łączymy śmietankę, żółtko i oba rodzaje mąki. Laskę wanilii przecinamy wzdłuż na pół, wyjmujemy nasionka tępą stroną noża i dodajemy je do reszty składników. Blendujemy.
GOTUJEMY PUDDING
Brzoskwinie doprowadzamy do wrzenia i wlewamy do nich bazę, energicznie mieszając pudding za pomocą rózgi.
MIELEMY CIASTECZKA I DEKORUJEMY PUDDING
Kilka ciasteczek pozostawiamy do dekoracji, a pozostałe dokładnie mielemy w blenderze.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1600,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
400,2 kcal
Tłuszcz
16,4 g
Węglowodany
56,1 g
Błonnik
6 g
Białko
6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Klopsiki wołowo-wieprzowe w stylu szwedzkim
Kultowe mięsne klopsiki w stylu szwedzkim w sosie mogą trafić na Twój obiadowy talerz dzięki przepisowi Karola. Sprawdź, jak doskonale komponują się ze słodyczą żurawin, śmietanowym sosem i selerowym purée.

Domowe lody truskawkowo-rabarbarowe
Kwintesencja lata: rabarbar i truskawki! Tym razem w formie domowych lodów wg przepisu Pawła. Sprawdź, jak łatwo przygotować je w maszynie, i ciesz się tym prostym, sezonowym deserem.

Kuleczki z gorgonzoli i rozmarynu
Pyszna serowa przekąska z dodatkiem wina, doprawiona płatkami migdałów i rozmarynem oczaruje gości na każdym przyjęciu!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Chorizo z ziemniakami
Pikantna, treściwa przekąska prosto z południa. Sprawdzi się podczas niejednego spotkania, a jej smak doceni każdy gość.

Drożdżowe muffinki z borówkami
Puszyste drożdżowe muffinki z dodatkiem borówek i chrupiącą kruszonką, przygotowane w airfryerze. Doskonałe na deser lub słodką przekąskę.

Gotowana kukurydza z sosem serowym
Gdy trwa sezon na świeżą kukurydzę, wykorzystaj przepis Kingi na gotowane kolby kukurydzy z gęstym sosem serowym!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Sałatka z burratą i grillowanymi brzoskwiniami
Szukasz nowych pomysłów na sałatki? Już nie musisz! Ta pyszna i odświeżająca sałatka z grillowanymi brzoskwiniami, borówkami i burratą z pewnością stanie się hitem lata.

Marchewki w glazurze
Pieczone marchewki w słodko-pikantnej glazurze, do tego kremowa burrata i świeża bazylia – prosty sposób na efektowne danie, którym zaimponujesz gościom!

Kurczak w piwnej panierce
Ekspresowy pomysł na kurczaka w niebanalnym wydaniu – chrupiąca piwna panierka skrywająca delikatne, kruche mięso.