Precle z warzywami • przepis • składniki • przygotowanie
Pieczona papryka, grillowana cukinia, rukola i kozi serek twarogowy to idealne dodatki do precla w wersji wegetariańskiej. Sprawdź, jak to się świetnie ze sobą łączy!

Czas przygotowania
10 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PIECZEMY PAPRYKĘ
Paprykę smarujemy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy w piekarniku z funkcją grilla rozgrzanym do temperatury 200°C, aż skórka się przypali. Następnie umieszczamy paprykę w woreczku foliowym na około 10 minut, aby odparowała. Wyjmujemy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
GRILLUJEMY CUKINIĘ
Cukinię kroimy w plastry o szerokości 1 cm. Marynujemy w oliwie z oliwek i grillujemy na patelni.
SKŁADAMY PRECLE
Serek kozi łączymy z pokrojoną papryką i doprawiamy solą oraz pieprzem. Precle smarujemy masłem i grillujemy na patelni. Smarujemy serkiem, układamy na nim cukinię i posypujemy rukolą. Składamy i podajemy.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1082,2 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
541,1 kcal
Tłuszcz
26,6 g
Węglowodany
61,3 g
Błonnik
5,2 g
Białko
14,1 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Wegańskie gofry kukurydziane z serkiem z nerkowców
Chrupiące gofry z kremowym serkiem i błyskawicznie marynowanym ogórkiem to danie fantastyczne! Odkryj różnorodność jego tekstury i bogactwo smaku!

Gzik
Gzik to tradycyjny polski przysmak. Choć największą popularnością cieszy się w Wielkopolsce i na Kujawach, to w ostatnich latach zdobywa serca miłośników regionalnej kuchni z całej Polski, a także spoza jej granic. To niezwykle smaczne danie, które odznacza się prostotą wykonania, można z łatwością przygotować w domu. Zrób pyszny gzik wraz z nami!

Orkiszowy krupnik z kurczakiem
Szybki i prosty krupnik na bazie kaszy orkiszowej zaspokoi Twój apetyt na miseczkę czegoś domowego i sycącego. W wersji z delikatnym mięsem z piersi kurczaka smakuje wyjątkowo dobrze!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Wegańskie pralinki orzechowe z czekoladą
Poznaj sposób Kingi na wegańskie pralinki z domowego kremu orzechowego, orzechów laskowych w czekoladowej polewie!

Krewetki w mleku kokosowym. Dla Niej.
Pyszna propozycja nie tylko dla fanów owoców morza: krewetki z cukinią w delikatnym sosie na bazie mleka kokosowego.

Frytki z sosem serowym
Potrzebujecie przekąski dla gości albo chcecie coś przekąsić, gdy macie wolne chwile? Mamy pod ręką przepis Kingi na wyśmienite frytki z sosem serowym. Wypróbujcie i przekonajcie się, jakie to proste do przygotowania. Proste, jak te frytki!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Klopsy z dorsza w zalewie octowej
Na spływ kajakowy, na camping, na dłuższą wyprawę – klopsy rybne w zalewie octowej świetnie sprawdzą się w roli prowiantu na drogę! Sprawdź, jak je przygotować według przepisu Karola!

Wegetariańskie kotlety w trzech odsłonach
Daria Ładocha przekonuje amatora schabowego do bezmięsnych kotletów! Zaskocz najbliższych i przygotuj kotlety z boczniaków, selera i bakłażana.

Kruche ciastka kakaowo-migdałowe
Łatwe w przygotowaniu ciasteczka z migdałami, które upieczesz w kilka chwil. Ich mocno kakaowy smak urzekł już wielu!