Lody jogurtowo-brzoskwiniowe na patyku • przepis • składniki • przygotowanie
Słodki smak brzoskwiń zaklęty w idealnie kremowej konsystencji zamrożonego jogurtu ochłodzi nawet w najgorętsze dni!

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
BRZOSKWINIE OSĄCZAMY.
3 POŁÓWKI KROIMY
na drobną kostkę, pozostałe brzoskwinie miksujemy z cukrem waniliowym na gładką masę. DODAJEMY JOGURT I: mieszamy.
ŚMIETANĘ UBIJAMY NA
sztywno, dodajemy razem z kostkami brzoskwiń i mieszamy.
MASĘ PRZELEWAMY DO
4 foremek (po 150 ml), do każdej wkładamy metalową łyżkę i wstawiamy co najmniej na 4 godziny do lodówki.
PRZED PODANIEM DNO
foremek zanurzamy na krótko w gorącej wodzie, lody wyjmujemy, chwytając za łyżkę.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
793,2 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
198,3 kcal
Tłuszcz
8,5 g
Węglowodany
27,9 g
Błonnik
5,5 g
Białko
5,5 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Surówka z młodej kapusty
Młoda kapusta doskonale smakuje również w świeżych surówkach! Przygotuj tę według przepisu Karola – ciesz się bogactwem warzyw i owoców połączonych smakiem pysznej marynaty.

Crumble bars z rabarbarem i wiśniami
Łatwe w przygotowaniu ciasto, a do tego wegańskie i bezglutenowe! Wypróbuj przepis Kingi.

Sałatka z kapustą, kasztanami i gruszkami
Wykorzystaj wszystkie skarby jesieni. Przygotuj sałatkę z aromatycznymi kasztanami i słodką gruszką.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Sałatka z fasolki szparagowej i fety
Pyszne połączenie sera feta z delikatną fasolką szparagową i pomidorami w towarzystwie wyrazistego sosu winegret.

Płatki śniadaniowe z minipankejków (pancakes cereal)
Jeden z najpopularniejszych przepisów z TikToka w Twojej kuchni! Przygotuj domowe płatki z minipankejków i ciesz się smakiem wyjątkowego śniadania!

Ognisty makaron udon z Cuszimy
Życie samuraja jest pełne niebezpieczeństw i wymaga ciągłego skupienia. Wyostrz swoje zmysły tą ostrą potrawą, aby wcielając się w wojownika z japońskiej wyspy Cuszima, jeszcze skuteczniej zwalczać przeciwników.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Ryba pod kruszonką na parze
Ryba gotowana na parze, doprawiona ziołową kruszonką, podana z ryżem i groszkiem cukrowym – pyszny, lekki obiad, który przygotujesz z Monsiuer Cuisine!

Prosta zapiekanka z brukselką
Jak odczarować smak brukselki? Dowiesz się z przepisu Darii na zieloną zapiekankę z dodatkiem wędzonego łososia i świeżych ziół!

Tartofle Nimueny z leśnego królestwa
Przed wyruszeniem w drogę należy przygotować prowiant! Zapiekane owoce ziemi autorstwa Nimueny to sycące uzupełnienie ekwipunku każdego poszukiwacza smaku.