Kremowa zupa z pomidorów i pietruszki • przepis • składniki • przygotowanie
Kusząca nie tylko smakiem, ale również zapachem i barwą, sycąca zupa łącząca pyszne pomidory z aromatem pietruszki.

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE NA PATELNI
rozgrzewamy olej.
WRZUCAMY POKROJONY W
plasterki czosnek oraz posiekana cebulę i podsmażamy do zezłocenia.
NASTĘPNIE NA PATELNIĘ
wrzucamy obrane ze skóry i pokrojone w kostkę pomidory oraz posiekaną pietruszkę.
MIESZAMY I PODSMAŻAMY
około 5 minut.
DODAJEMY CUKIER, BAZYLIĘ,
ostrą paprykę, sól oraz pieprz, mieszamy i zdejmujemy z ognia.
W DUŻYM GARNKU
zagotowujemy 200 ml wody.
WARZYWA Z PATELNI
przekładamy do garnka, dodajemy przyprawę warzywną i gotujemy aż warzywa zmiękną.
GARNEK ZDEJMUJEMY Z
ognia, dodajemy śmietanę i całość miksujemy, aż do uzyskania jednolitego kremu.
JEŚLI ZUPA JEST
zbyt gęsta, możemy dodać więcej wody.
ZMIKSOWANĄ ZUPĘ PRZELEWAMY
ponownie do garnka i podgrzewamy (nie zagotowujemy).
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
880,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
220,2 kcal
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
16,4 g
Błonnik
3,3 g
Białko
3,3 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Kotlety z selera
Kotlety z selera w panierce z mąki migdałowej to świetny pomysł na wegetariański obiad. Skuś się na ich przygotowanie i przekonaj się, jak intrygująco mogą smakować warzywa.

Drożdżowe zajączki wielkanocne
Urocze, puszyste i przepyszne – takie są drożdżowe zajączki według najnowszego przepisu autorstwa Kingi. Przygotuj je na Wielkanoc i przekonaj się, jak wspaniale wyglądają na śniadaniowym stole.

Letnia sałatka z dressingiem z grejpfruta
Ciepła sałatka z aromatycznym kozim serem, której smak dopełnia dressing z grejpfruta. Koniecznie spróbuj!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Sałatka z mixem sałat, owocami i francuskim serem
Aromatyczna, świeża, pełna ziół i różnorodnych smaków – sałatka z serem pavé, owocami i sosem na bazie octu balsamicznego sprawi, że zakochasz się w kuchni francuskiej! Wypróbuj przepis Karola!

Sorbet malinowo-brzoskwiniowy
Słodka propozycja na letnie przyjęcie. Łagodny smak brzoskwiń połączony z kwaśną nutą malin w postaci lekkiego sorbetu.

Kanapka z polędwicą i jajkiem
Coś znacznie więcej niż zwykła bułka z szynką! Wypróbuj przepis Karola na kanapkę z polędwicą i jajkiem w koszulce – sprawdzi się na imprezach, a kolację zamieni w małą ucztę!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Ciecierzyca z mielonym mięsem i imbirem
Spróbuj połączenia ciecierzycy z mięsem mielonym i aromatycznymi przyprawami! Smakuje wyśmienicie z chrupiącą bagietką.

Bogracz z pieczoną papryką i fasolą
Doskonałe mięso wołowe spotyka się w tym daniu z warzywami i idealnie dobranymi przyprawami! Przygotuj pożywny, esencjonalny bogracz, czyli gulasz rodem z kuchni węgierskiej, wykorzystując przepis Karola Okrasy!

Ciastka owsiane z bananem
Owsiane ciasteczka z bananem smaczna alternatywa dla tradycyjnych słodkich przekąsek. Są nie tylko łatwe do przygotowania, ale także pełne sycących składników, dzięki czemu stanowią idealny wybór na szybkie śniadanie czy popołudniową przekąskę. Odkryjcie, jak prosto można stworzyć pyszne i pożywne ciasteczka!