Kompot jabłkowy • przepis • składniki • przygotowanie
Jabłka, pigwa i odrobina słodyczy – to składniki na łatwy i pyszny kompot z jabłek!

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 8
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
KROIMY JABŁKA
Jabłek nie obieramy, dokładnie myjemy i kroimy na ósemki. Wycinamy gniazda nasienne.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
373,6 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
46,7 kcal
Tłuszcz
0,1 g
Węglowodany
12,2 g
Błonnik
0,2 g
Białko
0,2 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Sok z buraka, marchwi i jabłka z imbirem
Jeśli witalność ma kolor, to na pewno jest to kolor buraka. Przygotuj z niego zdrowy sok z dodatkiem imbiru i jabłek.

Herbata jabłkowo-cynamonowa
Kochasz korzenne smaki? Mamy coś dla Ciebie! Wypróbuj przepis na aromatyczną herbatę z intensywnym korzennym smakiem!

Pomarańczowa gorąca czekolada
Gorąca czekolada z aromatem pomarańczy i cynamonu, czyli świetny napój na chłodny dzień i nie tylko.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Mrożony jogurt czekoladowy z ciastkami
Jogurt na śniadanie? Tak! Spróbuj mrożonego z ciastkami i truskawkami.

Owocowe koszyczki z ciasta francuskiego
Chrupiące koszyczki wypełnione soczystymi owocami to pyszny deser, który przygotujesz w niecałe 30 minut! Spróbuj!

Tagliatelle naleśnikowe z sosem serowym i łososiem
Jak Francja, to sery – które tym razem trafią do wyśmienitego sosu Darii. W połączeniu z pomidorami, łososiem i makaronem naleśnikowym stworzą oryginalne i szybkie danie!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Risotto alla carbonara
Kremowe risotto o smaku klasycznej carbonary, czyli z dodatkiem pecorino i chrupiącego guanciale. Wypróbuj ten przepis i przekonaj się, jak pyszne jest to danie!

Kasza manna z karmelizowaną gruszką
Gęsta i aromatyczna kasza manna, która poza tym, że jest klasycznym daniem śniadaniowym, będzie idealnym pomysłem na szybki, słodki lunch. Sprawdź, jak łatwo ją przygotować!

Marynowana mozzarella
Serowe kulki skąpane w zalewie z ziół, limonki i oliwy. Aromatyczny i wyrazisty dodatek do pieczywa lub sałatek.