Faszerowana papryka na śniadanie • przepis • składniki • przygotowanie
Chcecie poznać doskonałą opcję na pyszne śniadanie? Sprawdź przepis Pauli na faszerowane papryki wypełnione szynką, oliwkami, jajkami i innym dobrem! Smacznego!

Czas przygotowania
25 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY DODATKI
Szynkę, szczypior cebuli i suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki. Ser carski ścieramy na tarce. Pomidorki koktajlowe przekrawamy na pół, a oliwki kroimy w plasterki.
PRZYGOTOWUJEMY PAPRYKĘ
Paprykę zieloną, żółtą oraz czerwoną kroimy na pół i usuwamy gniazda nasienne. Tak przygotowane warzywa układamy w naczyniu żaroodpornym.
FASZERUJEMY PAPRYKĘ
Do każdej połówki papryki wbijamy jedno jajko i dodajemy wcześniej przygotowane składniki. Wierzch doprawiamy solą i pieprzem. Papryki pieczemy w 200°C przez 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika podajemy gotowe danie.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1183,7 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
197,3 kcal
Tłuszcz
12,2 g
Węglowodany
12,3 g
Błonnik
3,1 g
Białko
14,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Kalarepa faszerowana grochem
Kalarepa faszerowana grochem, szpinakiem, fetą i innymi aromatycznymi dodatkami to idealny pomysł na wiosenny obiad. Koniecznie wypróbuj ten przepis!

Domowy kebab drobiowy
Jak zrobić domowy kebab? To bardzo łatwe, wystarczy zobaczyć, jak to robi Kinga Paruzel! Skorzystaj z jej przepisu!

Sałatka z halloumi, rukolą i szpinakiem
Przygotuj sałatkę, która smakiem przypomni Ci greckie wyspy. Rukola, szpinak i ser halloumi w roli głównej!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Arepas z pastą z kurczaka i awokado
Danie rodem z Ameryki Południowej w wydaniu Kingi! Sprawdźcie przepis na arepas z pastą z kurczaka i awokado. Będziecie zaskoczeni tym niezwykle delikatnym i pożywnym połączeniem małych tortilli arepas z tworzącymi finalny smak dodatkami.

DIP Z FASOLI I TALERZ ROZMAITOŚCI
Imprezowa propozycja Kingi Paruzel? Dip z białej fasoli z aromatycznym prażonym czosnkiem i suszonym rozmarynem, podany w towarzystwie chrupiących krakersów, grissini, warzyw i owoców.

Śniadaniowa pizza z serka wiejskiego
Ta pizza jest najbardziej fit, czyli taka na cieście z dodatkiem serka wiejskiego, na której jako dodatek króluje wędzony łosoś. To idealny pomysł na pyszne i pełne białka śniadanie!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Fasola z makrelą
Przystawka pełna różnorodnych smaków i tekstur, czyli fasola z makrelą z przepisu Karola, doskonale pasuje do chrupiących snacków z ciasta francuskiego. Sprawdź to połączenie!

Kurczak w kiszonej kapuście z curry
Szybka, bardzo aromatyczna potrawka o oryginalnym słodko-kwaśnym smaku podana z karmelizowanymi jabłkami.

Wegańskie lody czekoladowe z awokado
Lody z awokado? W Kuchni Lidla wszystko jest możliwe! Zobacz, jak przygotować domowe lody czekoladowe – i to w wersji wegańskiej!