Dorsz czarny na szpinaku • przepis • składniki • przygotowanie
Szybki pomysł na obiad – dorsz czarny, podany z blanszowanym szpinakiem z prażonymi płatkami migdałowymi.

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
FILETY OPRÓSZAMY SOLĄ,
pieprzem, nacieramy oliwą, skrapiamy sokiem z cytryny.
PŁATKI MIGDAŁOWE PODPRAŻAMY
na suchej patelni i przekładamy do miseczki.
MASŁO ROZTAPIAMY NA
patelni, dodajemy czosnek pokrojony w plastry, podsmażamy.
DODAJEMY UMYTY SZPINAK
i chwilę dusimy.
NA DRUGIEJ PATELNI
smażymy dorsza z obu stron po ok. 2 MINUTY.
RYBĘ PODAJEMY NA
szpinaku, posypaną płatkami migdałowymi.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1304 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
326 kcal
Tłuszcz
17,1 g
Węglowodany
12,4 g
Błonnik
30,7 g
Białko
30,7 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Placuszki z tuńczykiem
Tuńczyk sprawdzi się idealnie pod wieloma postaciami, a jako tuńczykowe placuszki z pewnością podbije Wasze serca! Przygotowuje się je niezwykle łatwo i szybko. Sami sprawdźcie!

Owsianka kokosowa
Sycąca owsianka to dla wielu idealne słodkie śniadanie, zwłaszcza do zabrania w drogę. Jeśli jesteś jedną z tych, osób koniecznie wypróbuj ten przepis na wegańską owsiankę kokosową z dodatkiem gorzkiej czekolady.

Brownie z espresso i wiśnią
Szukasz pomysłu na domowy deser? Zobacz, jak przygotować pyszne czekoladowe ciasto z dodatkiem espresso i wiśni.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Krewetki w soli kokosowej z pomarańczowym dipem
Oryginalny pomysł nie tylko na wystawne przyjęcie: krewetki w panierce z wiórków kokosowych podane z dipem z pomarańczy!

Sałatka na grilla z ciecierzycą i wegańskim sosem BBQ
Sałatki nigdy się nie znudzą, jeśli będą wyjątkowe! Ta właśnie taka jest. Połącz warzywa z genialnym dressingiem BBQ i ciesz się smakami letniego grillowania!

Wegańskie ciasto à la Raffaello
Wegański biszkopt, krem z mleczka kokosowego i mnóstwo wiórków kokosowych! Poznaj przepis Kingi na pyszne, domowe słodycze!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Ciasteczka brownie – wegańskie!
Ekstremalnie czekoladowe, roślinne ciasteczka z miękkim środkiem i chrupką skórką. Łatwe w przygotowaniu i przepyszne w smaku.

Wegańska pasta à la makrela
Odtwórz smak znanej pasty z makreli, przygotowując jej wegańską odsłonę! Ze wskazówkami i przepisem Kingi to wyjątkowo proste.

Ciasto czekoladowe z gruszkami
Szybkie w przygotowaniu ciasto czekoladowe z gruszkami, które utrze się na idealną konsystencję w termorobocie MC Smart.