Bostock z rabarbarem • przepis • składniki • przygotowanie
Przepyszny pomysł na wykorzystanie czerstwego pieczywa, inspirowany kuchnią w stylu francuskim. Wypróbuj ten przepis na wyjątkowe słodkie śniadanie lub idealną przekąskę na piknik!

Czas przygotowania
50 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY SYROP POMARAŃCZOWY
Pomarańczę dokładnie myjemy i ocieramy z niej skórkę. Wszystkie składniki umieszczamy w rondelku i podgrzewamy na średnim ogniu, aż syrop się zagotuje, a cukier rozpuści.
PRZYGOTOWUJEMY KREM
Miękkie masło ucieramy z cukrem w misie miksera przez ok. 5 minut, aż powstanie puszysty krem. Cały czas miksując, dodajemy rozbełtane jajko i mielone migdały. Krem powinien przypominać pastę.
PRZYGOTOWUJEMY BOSTOCKI
Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Kromki chleba tostowego składamy po dwie i układamy na blasze. Każdą kromkę smarujemy za pomocą pędzelka syropem pomarańczowym. Następnie na każdą kanapkę wykładamy krem frangipane i pokrojony w kostkę rabarbar. Posypujemy je płatkami migdałów i pieczemy przez ok. 20-25 minut, aż krem się zarumieni. Gotowe bostocki wyjmujemy z piekarnika i delikatnie studzimy przed podaniem.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
4243,6 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
1060,9 kcal
Tłuszcz
50,5 g
Węglowodany
140,7 g
Błonnik
25,8 g
Białko
25,8 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Ciasto francuskie z pieczarkami
Chrupiące ciasto francuskie, soczyste pieczarki i aromatyczne zioła oraz ser — takie połączenie brzmi jak przepis na sukces. Ciasto francuskie z pieczarkami to przepis, który sprawdzi się zarówno na eleganckie przyjęcia, jak i w codziennym menu. Przekonaj się, jak łatwo możesz je przygotować!

Ratatouille z serem pleśniowym
Szukasz pomysłu na obiad dla całej rodziny? Spróbuj ratatouille wg przepisu Kingi! To pełne warzyw danie, które jest klasykiem kuchni w stylu francuskim, z niebanalnym dodatkiem w postaci sera pleśniowego.

Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką to ten rodzaj dania, który zdobywa Twoje serce od razu po jego spróbowaniu. Chrupiąca skórka, aromatyczna szynka i kremowy, ciągnący się ser otula kubki smakowe, fundując im prawdziwą rozkosz. Jak zrobić tę pyszną i szybką przekąskę? Poznaj nasz sposób!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Duszone nogi gęsi w sosie miodowo-cebulowym
Gęsina – dawniej powszechna na polskim stole, dziś nieco zapomniana. W Kuchni Lidla odkrywamy ją na nowo!

Sałatka z bazylią, jogurtem i smażonymi morelami
Miks sałat podany ze słodkimi smażonymi morelami, polany lekko słonym sosem jogurtowym z kawałkami pistacji. Idealna propozycja na wakacyjny piknik.

Kotlety jagnięce z miętową gremolatą
Sposób na aromatyczne mięso – kotlety jagnięce natarte świeżym rozmarynem, podane z miętą, czosnkiem i skórką z cytryny.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Sałatka z brokułem i jajkiem
Sycąca sałatka, która będzie gotowa w 20 minut? To musi być ta sałatka z brokułem, jajkiem i mortadelą z dodatkiem czosnkowego dressingu jogurtowego. Sprawdź, jaka jest prosta i pyszna!

Tarta z makiem
Gratka dla fanów maku! Słodka tarta z masą makową i mnóstwem bakalii!

Batoniki musli i mus czekoladowy z mango
Czasem nachodzi nas ochota na coś słodkiego, ale koniecznie domowego! Ten przepis jest właśnie na taką okazję, a batoniki robi się naprawdę szybko!