Suflet z mango • przepis • składniki • przygotowanie
Suflet z mango – słoneczny deser według przepisu Pawła Małeckiego. Jesteśmy pewni, że go pokochasz!

Czas przygotowania
60 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
średni
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY MASĘ Z MANGO
Mango obieramy ze skórki, oddzielamy miąższ od pestki. Miąższ kroimy na kawałki i blendujemy na gładką masę.
PRZYGOTOWUJEMY CIASTO
Oddzielamy żółtka od białek jajek o temperaturze pokojowej. Gdy masa przestygnie, dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy.
PRZYGOTOWUJEMY NACZYNIA DO PIECZENIA SUFLETÓW
Filiżanki lub naczynka do sufletów dokładnie smarujemy roztopionym masłem, oprószamy cukrem pudrem.
PIECZEMY SUFLETY
Wykładamy masę z mango do ¾ wysokości naczynia. Suflet pieczemy przez 13-15 minut w temperaturze 180°C z funkcją termoobiegu.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1024,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
256,1 kcal
Tłuszcz
4,9 g
Węglowodany
49,7 g
Błonnik
7,6 g
Białko
7,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Sałatka z pęczaku i tuńczyka
Pyszna i szybka sałatka, którą przygotujesz w 15 minut! Sprawdź przepis Karola na wykorzystanie kaszy pęczak w kuchni.

Owsianka czekoladowo-kokosowa
Śniadanie w formie owsianki według tego przepisu podbija serca i kubki smakowe. Ta bardzo kremowa propozycja stworzona na bazie mleczka kokosowego na stałe wpisze się do niejednego menu.

Batony bez pieczenia idealne po treningu
Batony proteinowe to idealna przekąska po treningu. Przygotujesz je szybko i bez pieczenia! Wypróbuj przepis Kingi i zobacz, jakie to proste!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Kurczak pieczony z warzywami na jednej blasze
Jedna blacha i wiele składników, których połączenie stworzy pełnowartościowy obiad dla całej rodziny! Z przepisem Kingi zaoszczędzisz czas i podasz najbliższym coś naprawdę pysznego. Sprawdź!

Malinianki, czyli bułeczki drożdżowe z malinami
Kochasz jagodzianki, ale sezon na jagody zbyt szybko dobiega końca? Spróbuj malinianek wg przepisu Pawła! Równie pyszne, łączące lekko kwaśne wnętrze i miękkie ciasto drożdżowe ze słodkim kremem waniliowym.

Zapiekanka z batatów
Szukasz pomysłu na smaczny obiad? Zapiekanka z batatów z dodatkiem dipu z orzechów nerkowca to propozycja, którą musisz wypróbować!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Ravioli z cukinią i ricottą
Nic nie zachwyci fanów kuchni w stylu włoskim tak jak domowe ravioli! Przygotuj je, wykorzystując przepis Karola, i podaj z pysznym, maślano-ziołowym sosem.

Drożdżowe bułeczki do burgerów
Domowy burger smakuje jeszcze lepiej, kiedy go podasz z samodzielnie upieczonymi bułeczkami do burgerów.

Wędzone piersi gęsi z placuszkami rosti i kapustą z granatem
Poznaj sposób na wędzenie gęsiny w domu. Śląski przepis na pyszne danie!