Roladki z indyka z papryką i kaparami • przepis • składniki • przygotowanie
Kruche roladki z piersi z indyka wypełnione papryką, kaparami oraz serem feta to idealny pomysł na niebanalnego grilla.

Czas przygotowania
45 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE WYKAŁACZKI MOCZYMY
w zimnej wodzie. KAPARY OSĄCZAMY I: siekamy.
FETĘ ŚCIERAMY NA
drobno, oba składniki mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i skórką cytryny.
PIERŚ INDYKA MYJEMY,
osuszamy i rozbijamy przez folię na płasko, ewentualnie kroimy wzdłuż na pół. SMARUJEMY KREMEM Z: kaparami.
PAPRYKĘ OSĄCZAMY, KROIMY
wzdłuż na cienkie paski, układamy na kotletach i zwijamy je w poprzek.
SPINAMY OSĄCZONYMI
wykałaczkami.
ROLADKI GRILLUJEMY NA
rozgrzanym grillu na aluminiowej tacce grillowej ok. 20 MINUT, OD: czasu do czasu obracając.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
793,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
132,3 kcal
Tłuszcz
4 g
Węglowodany
1,4 g
Błonnik
22,4 g
Białko
22,4 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Pita z grillowanym halloumi
Szybka w przygotowaniu przekąska, śniadanie, a może kolacja? To Ty decydujesz! Przygotuj te pyszne pity z grillowanym halloumi, sosem tzatziki i świeżymi warzywami.

Kotlety jagnięce z sałatką z groszku i mięty
Efektowny obiad? Delikatne kawałki jagnięciny podane z soczyście zieloną sałatką z groszku, mięty oraz sera feta.

Surówka z białej kapusty
Brzmi klasycznie? Zatem sprawdź propozycje, w której pozornie niewielkie zmiany robią prawdziwą różnicę! Ta surówka to Twoje obiadowe must have!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Makaron w sosie śmietankowym
Makaron w sosie śmietankowym to niezwykle sycące danie, które doskonale sprawdza się na różne okazje. Kremowy, delikatny sos w połączeniu z aromatycznymi przyprawami i elastycznym makaronem tworzą kompozycję, której nie da się nie lubić. Chcesz poznać sekret przygotowywania tego dania? Koniecznie sprawdź nasz przepis na makaron w sosie śmietankowym z dodatkiem cukinii!

Najlepsze minipączki
Jak uczcić tłusty czwartek? Przygotuj minipączki z pełnoziarnistej mąki z dodatkiem serka homogenizowanego według przepisu Pawła Małeckiego!

Grzybowa potrawka z wegangurtem
Aromatyczne, krótko smażone grzyby w delikatnym jogurtowym sosie podane z domowymi plackami. Zaskocz bliskich tym wegańskim przepisem i przekonaj się, że nawet najbardziej niespodziewane połączenia mogą smakować wspaniale!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Halibutowe kąski w ziołowym cieście
Kawałki halibuta podane z domowym sosem słodko-kwaśnym świetnie sprawdzą się podczas spotkania z przyjaciółmi!

Francuskie tosty z karmelizowanymi jabłkami
Maślany croissant w oryginalnej odsłonie. Pachnące pieczywo i słodkie owoce to pomysł na śniadanie we francuskim stylu.

Zupa fasolowa
Zupa idealna, która smakuje o każdej porze roku! Wypróbuj przepis i ciesz się jej aromatycznym smakiem!