Roladki z cukinii • przepis • składniki • przygotowanie
Koreczki z cukinii wypełnione kremową mieszanką serową to pomysł nie tylko na przyjęcie, ale także na szybką przekąskę!

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
ROLADY CUKINIE MYJEMY
(nie obieramy), obierakiem do warzyw kroimy je na wąskie plastry.
SERY MIESZAMY ZE
sobą, dodając masło i posiekaną pietruszkę.
NAKŁADAMY PO NIEWIELKIEJ
porcji na każdy plaster cukinii i rolujemy, ustawiamy na talerzu jedna obok drugiej.
PO ZROLOWANIU WSZYSTKICH
cukinii dobrze chłodzimy w lodówce.
SOS DOKŁADNIE MIESZAMY
ze sobą składniki sosu (można to zrobić również w blenderze).
POLEWAMY ROLADKI TUŻ
przed podaniem.
JAK PODAWAĆ PODAJEMY
z kawałkami świeżej bagietki.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1210,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
302,7 kcal
Tłuszcz
25,6 g
Węglowodany
10,4 g
Błonnik
9,4 g
Białko
9,4 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Kruche orzechowe babeczki z owocami leśnymi
Kruche babeczki połączone z owocami leśnymi to pyszny pomysł na słodkie weekendowe popołudnie.

Serowo-jabłkowa tarta saksońska
Kruchy spód, masa serowa, świeże jabłka i migdały. Pyszny pomysł na deser inspirowany popularnym ciastem saksońskim.

Serek wiejski z owocami i masłem orzechowym
Lubisz zjeść słodkie śniadanie? Jeśli tak, ten przepis będzie idealny! Serek wiejski w wersji na słodko z dodatkiem kremowego masła orzechowego i świeżych owoców.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Sos beszamelowy
Doskonały sos na bazie mleka, mąki i masła, który idealnie pasuje do dań makaronowych lub mięsnych.

Zimowa surówka z czerwonej kapusty z orzechami włoskimi i pomarańczami
Surówka z kapusty i różnych sałat z dodatkiem kawałków pomarańczy z aromatycznym dressingiem i parmezanem. Świetnie połączenie, które odświeży każdy posiłek.

Pieczone frytki warzywne z dipem ziołowym
Zamiast smażenia – pieczenie, zamiast ziemniaków – aż cztery różne rodzaje warzyw, które doskonale nadają się do tego, by przygotować z nich frytki! Zrób tę wyjątkową przekąskę i podaj ją z dipem ziołowym.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Ciasto czekoladowo-dyniowe
Czekoladowo-dyniowe ciasto to idealny przepis na jesienne popołudnie. Zaparz do tego herbatę lub kawę i delektuj się domowym wypiekiem.

Duszone żeberka – przepis
Żeberka duszone w sosie własnym to danie, które zachwyca wyjątkowym smakiem i boskim aromatem rozchodzącym się po całej kuchni podczas ich przygotowywania. Duszenie żeberek pozwala zachować ich soczystość i miękkość, jednocześnie wzbogacając ich smak różnorodnymi dodatkami. Jak zrobić pyszne duszone żeberka? Odkryj przepis Kuchni Lidla na to klasyczne danie!

Grillowane tofu na bagietce z ziarnami
Tofu na bagietce to wyśmienite połączenie i smaczna przekąska. Spróbuj koniecznie!