Piwne muffinki z malinami • przepis • składniki • przygotowanie
Niezwykłe piwne muffinki z pysznym kremem i świeżymi malinami. Koniecznie musisz spróbować!

Czas przygotowania
60 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 24
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE KAKAO, CUKIER,
mąkę i sodę mieszamy razem w dużej misce.
MASŁO ROZPUSZCZAMY I
łączymy z piwem.
STALE MIKSUJĄC, DODAJEMY
pojedynczo jajka, a następnie śmietanę.
DO MOKRYCH SKŁADNIKÓW
stopniowo, stale miksując, dodajemy suche.
OTRZYMANĄ MASĘ PRZEKŁADAMY
do foremek do muffinów, napełniając je do 3/4 wysokości.
PIECZEMY W TEMPERATURZE
180 stopni mniej więcej przez 12 minut (do suchego patyczka).
UPIECZONE MUFFINY WYJMUJEMY
i studzimy na kratce.
W MIĘDZYCZASIE PRZYGOTOWUJEMY
frosting.
TWAROŻEK I MASŁO
ucieramy na jednolitą masę.
STALE MIKSUJĄC, STOPNIOWO
dodajemy cukier puder.
Z MALIN ROBIMY
purée, a następnie dodajemy je do otrzymanego kremu.
MIESZAMY AŻ DO
połączenia się składników.
CHŁODZIMY W
lodówce.
OSTUDZONE MUFFINY DEKORUJEMY
malinowym kremem.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
6348,0 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
264,5 kcal
Tłuszcz
10,5 g
Węglowodany
40,9 g
Błonnik
4,1 g
Białko
4,1 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Szwedzkie klopsiki z mięsa wegańskiego z ryżem i sosem
Sycące, szwedzkie klopsiki z pysznym, kremowym sosem śmietanowym – tym razem w wersji wegańskiej! Wykorzystaj ten prosty przepis, by przygotować obiad dla całej rodziny.

Pstrąg wędzony na sianie
Rozsmakuj się w soczystym i delikatnym pstrągu wędzonym na sianie, podanym w towarzystwie aromatycznego sosu z podsmażonych warzyw.

Śniadaniowy chlebek marchewkowy
Wypróbuj przepis Karola na pyszny chlebek marchewkowy – doskonały zarówno na śniadanie, jaki i przekąskę do szkoły lub pracy!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Ciasto poduszkowiec
Miękkie jak poduszeczka i doskonale serowe! To ciasto zachwyca jednak nie tylko wyjątkowym smakiem, ale też wyglądem. Przygotuj je i wywołaj uśmiech na twarzach bliskich!

Babeczki leśny mech
Wyjątkowe babeczki inspirowane znanym ciastem leśny mech! Wypróbuj najnowszy przepis Pawła i zadbaj o kolorowy, słodki dodatek, który świetnie sprawdzi się chociażby na wielkanocnym stole.

Kapusta z pigwą i wędzonym łososiem
Spróbuj wyjątkowego połączenia kiszonej kapusty z pigwą i wędzonym łososiem, z nutą cynamonu!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Uszka z grzybami
Uszka z grzybami to danie, które przywołuje na myśl ciepło domu rodzinnego i wigilijne spotkania. Małe, zawijane pierożki w kształcie uszek stanowią nieodłączną część tradycji kulinarnej ludów słowiańskich. Jak przygotować apetyczne uszka z grzybowym farszem? Spróbuj zrobić to wraz z nami!

Świąteczna nalewka bakaliowa
Nalewka o aromacie i smaku świąt! Sprawdź, jak przygotować nalewkę bakaliową według receptury Pawła Małeckiego!

Parówki zapiekane z serem — po kanadyjsku
Parówki po kanadyjsku to prosty, a jednocześnie niezwykle smaczny sposób na niecodzienny posiłek. Zapiekane z ciągnącym się serem i chrupiącym bekonem parówki z pewnością skradną serca wszystkich domowników. Poznaj nasz przepis!