Pinsa z kiełbasą nduja, burratą i cukinią • przepis • składniki • przygotowanie
Błyskawiczna w przygotowaniu pinsa z lekko pikantną kiełbasą nduja, świeżą cukinią i kremową burratą. Wypróbuj ten pyszny pomysł na kolację lub przekąskę na imprezę!

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 3
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
SMAŻYMY KIEŁBASĘ NDUJA
Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy i smażymy kiełbasę nduja na średnim ogniu, aż się rozpadnie.
PRZYGOTOWUJEMY CUKINIĘ
Cukinię kroimy w cienkie paski za pomocą obieraczki do warzyw. Następnie skrapiamy ją sokiem z cytryny i 1 łyżką oliwy, a także doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
PIECZEMY PINSĘ
Pinsę smarujemy ostatnią łyżką oliwy i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 220°C przez ok. 7 minut, aż nabierze złotego koloru.
PODAJEMY PINSĘ
Gotową pinsę wyjmujemy z piekarnika i od razu układamy na niej cukinię, rozdrobnioną kiełbasę nduja i porwaną na kawałki burratę. Całość posypujemy posiekanymi pistacjami i świeżą bazylią.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1530 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
510 kcal
Tłuszcz
28,6 g
Węglowodany
43,9 g
Błonnik
2,8 g
Białko
18,2 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Klasyczny mus czekoladowy
Mus czekoladowy na jajkach to klasyka wśród słodkości. Koniecznie sprawdź, jak świetnie smakuje ten przygotowany w termorobocie MC Smart.

Gołąbki z młodej kapusty
Gołąbków nikomu chyba nie trzeba przedstawiać! Chętnie robimy je o każdej porze roku, jednak te wiosenne, z liści młodej kapusty, są szczególnie pyszne. Dlaczego? Może dlatego, że młoda kapusta to warzywo dostępne tylko w określonym czasie w ciągu roku, jedno z tych, na które tak czekamy po zimie. Jak się robi gołąbki z młodej kapusty? Oto nasza propozycja tego obiadowego klasyka!

Sałatka z kiełkami fasoli
Sałatka z kiełkami fasoli - poznaj najlepszy przepis. ⭐ Sprawdź składniki i instrukcje na KuchniaLidla.pl!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Pizzerinki w stylu francuskim
Niezwykle proste i jeszcze smaczniejsze pizzerinki z pysznymi dodatkami w stylu francuskim. Skuś się na tę przekąskę, która świetnie sprawdzi się na imprezie i nie tylko.

Ciasteczka z masłem orzechowym
Nasze ciasteczka z masłem orzechowym to idealna propozycja dla miłośników przekąsek z dobrym składem. Te wyjątkowe ciastka łączą w sobie intensywny smak kremu z orzeszków ziemnych z delikatną chrupkością płatków owsianych. Dzięki temu prostemu przepisowi można przygotować je w zaledwie kilkanaście minut, ciesząc się domowym wypiekiem bez zbędnego wysiłku. Odkryjcie naszą recepturę!

Zielona zupa z bekonem
Zupa z brokułami, szpinakiem i zielonym groszkiem to porcja zielonych warzyw okraszona chrupiącym boczkiem. Prosty i szybki pomysł na lunch.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Świąteczne risotto
Przygotuj risotto dla całej rodziny! Z indykiem, jabłkiem i duża porcją świeżego tymianku!

Chili sin carne con tofu
Chili sin carne, czyli w przypadku przepisu Kingi chili con tofu, to przepyszny gulasz inspirowany kuchnią z pogranicza Meksyku i amerykańskiego stanu Teksas. To niezwykle proste w przygotowaniu danie jednogarnkowe pełne pomidorów, czerwonej fasoli i kukurydzy.

Konfitura z cukinii i pomidorów
Zachowaj smak sezonowych warzyw, by powrócić do niego w jesienne dni! Konfitura z cukinii i pomidorów będzie świetnym dodatkiem do ryb i naleśników!