Mieszanka przyprawowa do grilla • przepis • składniki • przygotowanie
Szukasz sposobu na smaczne i aromatyczne mięso z grilla? Przygotuj własnoręcznie doskonałą mieszankę przypraw!

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 0
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTUJ MOŹDZIERZ W
moździerzu ucieramy sól morską wraz z pieprzem.
OBA SKŁADNIKI MIESZAMY
z papryką, tymiankiem, czosnkiem i cukrem.
PRZEKŁADAMY DO CZYSTEGO,
suchego słoika na przyprawy i dobrze zamykamy.
JAK UŻYWAĆ
przyprawy?
MIĘSO NACIERAMY MIESZANKĄ
przypraw przed grillowaniem lub smażeniem.
MIESZANKĘ MOŻNA WYMIESZAĆ
z oliwą z oliwek i w ten sposób nacierać mięso, warzywa lub ser przed grillowaniem lub smażeniem.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
347 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
34,7 kcal
Tłuszcz
0,4 g
Węglowodany
7 g
Błonnik
0,6 g
Białko
0,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Daktyle faszerowane kremem dubajskim
Faszerowane daktyle z kremem czekoladowym w stylu dubajskim, oblane gorzką czekoladą i udekorowane pistacjami to szybki, efektowny i zdrowy deser na każdą okazję!

Boeuf Strogonow i brownie z ciecierzycy
Czy kucharz przygotuje doskonałe brownie, a cukiernik boeuf Strogonow? Przekonaj się sam!

Karmelki miodowe
Przygotuj karmelki o wyjątkowym smaku! Z dodatkiem anyżu, tymianku i oczywiście dużej ilości miodu!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Risotto ze szparagami
Lekki winny smak, zielone warzywa i ryż – niektórym smakom zawsze będzie ze sobą po drodze. Sprawdź, jak komponują się w przepisie Darii na risotto ze szparagami!

Pożywna sałatka z kiwi, bananami i pomidorami
Niebanalne połączenie warzyw, owoców oraz orzechów polanych miodowo-cytrynowym sosem – idealne nie tylko jako dodatek!

Ciasto czekoladowo-dyniowe
Czekoladowo-dyniowe ciasto to idealny przepis na jesienne popołudnie. Zaparz do tego herbatę lub kawę i delektuj się domowym wypiekiem.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Gulasz z soczewicy z pieczoną wołowiną
Idealne danie dla tych, którzy lubią gotować w plenerze: pieczona polędwica wołowa i sycący gulasz z soczewicy! Wypróbuj przepis Karola – niech te proste smaki przeniosą Cię w czasie.

Sałatka jarzynowa z kaparami i rzeżuchą
Królowa świątecznego stołu, czyli klasyczna sałatka jarzynowa, dzięki Kindze zyskuje nowe oblicze smakowe. Z wyrazistymi kaparami i świeżą rzeżuchą smakuje absolutnie wyjątkowo – tak, że goście z pewnością poproszą o przepis!

Tarta z kremem chałwowym
Kruche ciasto wypełnione jogurtem greckim, chałwą, miodem i pistacjami, to smak, który Cię urzeknie. Jesteś miłośnikiem chałwy? Koniecznie wypróbuj to połączenie!