Kolorowe pasty kanapkowe • przepis • składniki • przygotowanie
Dzięki temu przepisowi Twoje kanapki zawsze będą kolorowe i apetyczne! Wybieraj spośród past – z burakiem, łososiem, pieczoną rybą i suszonymi pomidorami

Czas przygotowania
25 min
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTUJ TARKĘ PIEKARNIK
rozgrzany do temperatury 180°C Pasta z buraczka i rzodkiewek Buraka owijamy folią aluminiową i pieczemy do miękkości, w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C.
NASTĘPNIE STUDZIMY GO
i obieramy.
ŁĄCZYMY RZODKIEWKĘ POKROJONĄ
w półplasterki, 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku i suszone pomidory oraz buraka pokrojonego w kostkę.
MIESZAMY Z
twarogiem.
DOPRAWIAMY DO SMAKU
solą i pieprzem.
BAGIETKĘ KROIMY NA
kromki, nakładamy pastę i ozdabiamy plasterkami rzodkiewki.
PASTA Z AWOKADO
i wędzonego łososia Miękkie awokado obieramy, kroimy w cząstki, wrzucamy do miseczki i rozgniatamy widelcem.
SKRAPIAMY SOKIEM Z
limonki.
DODAJEMY DROBNO POKROJONEGO
łososia oraz serek i mieszamy.
DOPRAWIAMY KOPERKIEM ORAZ
solą i pieprzem do smaku.
PASTĘ SERWUJEMY Z
razowym pieczywem.
PASTA Z PIECZONEGO
dorsza Dorsza umieszczamy w naczyniu żaroodpornym.
SMARUJEMY OLIWĄ, DOPRAWIAMY
solą i pieprzem.
PIECZEMY DO MIĘKKOŚCI
w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C.
NASTĘPNIE DORSZA ROZDRABNIAMY
widelcem.
DODAJEMY UGOTOWANĄ I
startą na tarce o grubych oczkach marchewkę, 2 łyżki posiekanego szczypiorku i 1 łyżkę drobno pokrojonych oliwek.
DOLEWAMY SOK Z
cytryny oraz oliwę z oliwek, mieszamy.
DOPRAWIAMY DO SMAKU
solą i pieprzem.
BAGIETKĘ KROIMY NA
kromki, nakładamy pastę.
KILKA OLIWEK KROIMY
w plasterki i dekorujemy nimi kanapki.
PASTA Z KOZIEGO
sera z suszonymi pomidorami 2 łyżki posiekanej rukoli, 2 łyżki drobno pokrojonych suszonych pomidorów i 1 łyżeczkę posiekanych moreli mieszamy razem z kozim serkiem.
DOPRAWIAMY DO SMAKU
solą, pieprzem oraz miodem.
PASTĘ NAKŁADAMY NA
krakersy i ozdabiamy połówkami orzechów.
RYBY I OWOCE
morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. WWW.MSC.ORG/PL:
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
3508,7 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
3508,7 kcal
Tłuszcz
151,3 g
Węglowodany
421,7 g
Błonnik
147,6 g
Białko
147,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Prosta zupa w stylu azjatyckim
Lubicie proste rozwiązania w kuchni? To mamy coś dla Was! Przepis Kingi na prostą zupę w stylu azjatyckim z gotową pastą curry i mleczkiem kokosowym. Przygotujcie ją sami i przekonajcie się, jakie to pyszne i aromatyczne!

Sałatka z łososia z jabłkiem i tatarem z buraka
Koniecznie sprawdź prosty przepis na sałatkę idealną na imprezę! Wypróbuj pyszny przepis Okrasy!

Omlet z wędzonym łososiem i awokado
Jeśli jesteś miłośnikiem omletów na śniadanie, koniecznie wypróbuj ten przepis Karola. Delikatny omlet z dodatkiem łososia i awokado to kompozycja idealna na początek dnia.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Sałatka colesław z czerwonej kapusty
Surówka coleslaw przygotowana z czerwonej kapusty to przyjemna odmiana. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu, wrapów lub burgerów.

Zielone kanapki na pieczywie razowym
Tak zielono, jak tylko się da! Jeśli chcesz, by Twoje śniadanie było lekkie, ale pożywne, przygotuj zielone kanapki na pieczywie razowym – w wegetariańskiej lub wegańskiej wersji.

Pistacjowe placki ze skyru
Świetny przepis na wartościowe śniadanie, kolację czy przekąskę. Te placki ze skyru z dodatkiem kremu pistacjowego podbiją Wasze serca i żołądki.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Miętowe torciki z jagodami
Idealny deser dla fanów miętowych słodkości. Torciki z ciasta kruchego z miętowym kremem i jagodami!

Tarta z kiszoną kapustą
Szukasz przepisu na oryginalną tartę? Przygotuj wersję z kiszoną kapustą i daktylami!

Pieczone gołąbki z sosem pomidorowym
Aromatyczny farsz, najlepsza kapusta i domowy sos pomidorowy – tak powstają gołąbki, które pokocha cała rodzina. Przygotuj i spróbuj!