Ciabatty z winogronami i serem pleśniowym • przepis • składniki • przygotowanie
Tradycyjna bułeczka w stylu włoskim zapieczona ze słodko-słonym nadzieniem. Wyborne połączenie, które doceni każdy smakosz.

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY WINOGRONA I CIABATTY
Winogrona kroimy na pół i pozbawiamy pestek. Każdą ciabattę kroimy w poprzek. Z dolnej części bułek wybieramy trochę miąższu.
FASZERUJEMY CIABATTY
Ser trzemy na tarce lub kruszymy na drobne kawałki. Wkładamy go w wydrążone razem z winogronami ciabatty i posypujemy drobno posiekanym rozmarynem. Oprószamy solą i pieprzem.
PIECZEMY CIABATTY
Górne części bułek smarujemy oliwą z oliwek i układamy na blasze miąższem do góry.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1620,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
405,1 kcal
Tłuszcz
19,7 g
Węglowodany
40,6 g
Błonnik
15,9 g
Białko
15,9 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Makaron ze szparagami
Lubisz wykorzystywać w kuchni sezonowe warzywa? Postaw na makaron z zielonymi szparagami i orzeźwiającym sosem cytrynowym!

Seromakowiec
W kuchni istnieją połączenia idealne – takie jak połączenie sernika i makowca! Koniecznie zaplanuj miejsce dla tego prostego, ale wyjątkowego ciasta w swoim świątecznym menu.

Ciasto wiewiórka
Ciasto wiewiórka jest idealne z dwóch powodów: ma wspaniały smak i łatwo się je przygotowuje! Wypróbuj je, a na pewno trafi na listę Twoich ulubionych ciast!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Zupa jarzynowa z pastą ziołową
Pyszna zupa z doskonałą pastą z pietruszki, bazylii, parmezanu i orzeszków pinii!

Penne w kremowym sosie z szynką parmeńską
Makaron penne w kremowym sosie z suszonymi pomidorami. Podany z szynką parmeńską i aromatycznym parmezanem zachwyca smakiem.

Kotlety z tuńczyka z limonkową salsą
Oryginalny pomysł na tuńczyka w roli głównej: pyszne kotleciki podane z salsą z awokado, ostrej papryki oraz limonki.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Zalewajka
Jedna z najbardziej charakterystycznych zup kuchni regionalnych, która w smaku przypomina żurek. To pyszne danie, dzięki dodatkowi kiełbasy i boczku, jest nie tylko niezwykle aromatyczne, ale też sycące.

Kolorowy chłopski garnek z cytrynową śmietaną
Połączenie warzyw i aromatycznych przypraw, które razem tworzą smakowite danie. Wypróbuj ten przepis i przygotuj pyszny obiad dla całej rodziny.

Parówki zapiekane z serem — po kanadyjsku
Parówki po kanadyjsku to prosty, a jednocześnie niezwykle smaczny sposób na niecodzienny posiłek. Zapiekane z ciągnącym się serem i chrupiącym bekonem parówki z pewnością skradną serca wszystkich domowników. Poznaj nasz przepis!